Slovenija
9333 ogledov

Škerbinc: Prav bi bilo, da se opraviči za svojo izjavo!

Jadranka Juras RTV4/ zurnal24.si
"Kot poveljnik sil Slovenske vojske in poveljujoč misijam, se počutim užaljenega in žalostnega. Tako lahkotno razpravljanje žali pripadnike Slovenske vojske."

Jurasova v oddaji o tem, da SV na misijah pobija lokalno prebivalstvo

Poveljnik sil Slovenske vojske, brigadir Miha Škerbinc, se je danes v imenu Slovenske vojske odzval na izjave, dane v sobotni oddaji Zadnja beseda na RTV Slovenija, ki jo vodi Valentina Smej Novak, z gostjami pa razpravljajo o aktualnih družbenih temah.

Njene gostje so bile Milena Miklavčič, Katarina Kresal in Jadranka Juras - slednja pa je precej razburila javnost, saj je izjavila, da smatra, "da je velika odgovornost to, da ti hodiš na misije in pobijaš lokalno prebivalstvo. Velika odgovornost to, da naši vojaki hodijo nekam, kjer sploh ne branijo Slovenije, vendar so vpleteni v globalno vojno proti terorizmu, ki traja že od leta 2001 in ji ni videti konca ...".

"Prav bi bilo, da se opraviči za svojo izjavo"

Škerbinc je njene navedbe zanikal, dejal je, da so vsi vojaki in vojakinje na misijah svoje naloge izvajali častno in odgovorno. "Ni prav, da se v nekih političnih ali drugih interesih uporablja Slovensko vojsko za talca, da se na naš račun dosegajo drugi cilji. Pripadniki smo v službi domovine, Slovenska vojska je vojska vseh državljanov in državljank, zato bi bilo prav, da se opraviči za svojo izjavo," je poudaril. Dodal je, da za ugotavljanje kazenske odgovornosti za izjavo Jurasove ni pristojen, sam pa da je za izjavo ne bi kazensko preganjal.

Moti ga, da se delo SV zlorabi v razpravah

"Slovenska vojska je zmeraj na voljo, kadar se pričakuje strokovno mnenje, smo zmeraj na razpolago, ne bomo pa se vpletali v politične razprave in odločitve," je zatrdil Škerbinc. "Me pa moti, da se naše delo in Slovensko vojsko zlorabi v teh razpravah. kar počnemo, počnemo predano, v mednarodnih organizacijah skladno s sprejetimi političnimi odločitvami. Zato bi pozval, da kadar se kritično govori o Slovenski vojski, da se to ne počne na žaljiv način in se to počne z argumenti. Kot poveljnik sil Slovenske vojske in poveljujoč misijam, se počutim užaljenega in žalostnega. Tako lahkotno razpravljanje žali pripadnike Slovenske vojske," je dejal.

Povedal je še, da vojska nujno potrebuje finančne in kadrovske vire za svoj razvoj in obstoj, na kar opozarjajo že zadnjih deset let. Čeprav se 780 milijonov evrov sliši kot velika vsota, je to po njegovih besedah "manj, kot bi potrebovali, da bi bilo za obrambo domovine dovolj poskrbljeno". 

slovenija 16.04.12, poslanci, seja, redna seje DZ, na kateri so dolocili dnevni Slovenija Razprava o investiciji v vojsko: Oster besedni dvoboj med Mescem in Pojbičem

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 43
  • ode 08:43 01.december 2020.

    160. člen Kz-1: (1) Kdor o kom trdi ali raznaša kaj, kar lahko škoduje njegovi časti ali dobremu imenu, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do treh mesecev. (2) Če je dejanje iz prejšnjega odstavka storjeno s tiskom, po ...prikaži več radiu, televiziji ali z drugim sredstvom javnega obveščanja ali na spletnih straneh ali na javnem shodu, se storilec kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do šestih mesecev. (3) Če je tisto, kar se trdi ali raznaša, take narave, da ima hude posledice za oškodovanca, se sto

  • reunecor 22:45 30.november 2020.

    www︎.︎Marbie︆.︆net - oddličen projekt za odrrasle, ki želijo najti parrtnerja za sseks

  • ginko 22:04 30.november 2020.

    "Škerbinc: Prav bi bilo, da se opraviči za svojo izjavo!" G.Škerbinc prav bi bilo, da za tako osebo podate kazensko ovadbo in da ta dokaže na sodišču svoje blebetanje. Vprašanje pa je, kako bi se odzvalo "krivosodje", saj "naših" se ...prikaži več ne sme preganjati.