Slovenija
13 ogledov

Skrajna stranka z igro o veliki Madžarski

Gabor Vona, predsednik madžarske radikalne nacionalistične stranke Jobbik na kon EPA
Madžarska skrajna desničarska stranka Jobbik je prek Facebooka pripravila nagradno igro z imenom Zrušimo Trianon, njen namen pa je širiti idejo o veliki Madžarski.

Predstavnik Jobbika Csanád Szegedi je na Facebooku zapisal, da je treba za sodelovanje v nagradni igri poslati fotografijo, ki vzbuja spomin na "veliko Madžarsko", število všečkov pa bo odločilo zmagovalca. Glavna nagrada je spomenik Trianonu, vreden tisoč evrov.

Druga nagrada je spominska plošča avstro-ogrskega kontraadmirala in regenta Madžarske med letoma 1920 in 1944 ter zaveznika nemškega nacističnega režima Miklosa Horthyja, ki jo bo dobitnik lahko namestil na svojo hišo. Tretjenagrajeni bo prejel leseno skledo v obliki velike Madžarske.

Vsi udeleženci nagradne igre bodo dobili avtomobilsko nalepko z zemljevidom nekdanje velike države. Nagradna igra se je začela 2. junija in bo trajala do 2. julija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.