Svet
17 ogledov

"Izgon vseh, ki v Franciji nimajo kaj iskati"

Policijski specialci, ki so sodelovali v akciji Reuters
V Franciji aretirali 19 domnevnih islamskih skrajnežev, ki naj ne bi bili povezani s primerom Mohameda Meraha. Sicer so več racij izvedli tudi v mestu Nantes, kjer naj bi bilo središče delovanja skrajnežev. Zasegli so orožje.

Francoska obveščevalna služba DCRI je ob pomoči elitne policijske enote aretirala 19 domnevnih islamistov, poročajo francoski mediji. Po besedah francoskega predsednika Nicolasa Sarkozyja še ni znano, ali kdo izmed prijetih pripada kaki mreži. Je pa napovedal, da se bodo tovrstne operacije nadaljevale, da bi iz Francije izgnali ljudi, ki nimajo tam kaj iskati, saj je njihova dolžnost zagotoviti varnost za francoski narod. "Druge možnosti nimamo. To je absolutno nepogrešljivo," je dodal Sarkozy.

Večino racij so izvedli v Toulousu v soseski Mirail, kjer je strelec Mohamed Merah ustrelil sedem nedolžnih ljudi, med njimi tri otroke, pa tudi v Nantesu. Tam naj bi bil center delovanja skupine Forsane Alizza (vitezi ponosa), s katero naj bi bil, po pisanju nekaterih francoskih medijev, povezan tudi Merah. Vir blizu preiskave o dejanjih Meraha je sicer zanikal, da bi bil primer neposredno povezan z racijami, vendar preiskovalci še vedno iščejo strelčevega sostorilca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.