Slovenija
3641 ogledov

Slovenskih ne morejo kupiti, lahko pa tuje

elektronska cigareta Profimedias
Elektronske cigarete na ustavnem sodišču

Slovenija je s sprejetjem zakona o omejevanju uporabe tobačnih in povezanih izdelkov prepovedala in onemogočila spletno poslovanje v Sloveniji registriranih podjetij na njenem območju. Tuja podjetja medtem na območju Slovenije lahko še naprej nemoteno poslujejo in ustvarjajo dobičke. S tem je kršen člen ustave, v katerem piše: ‘’Prepovedana so dejanja nelojalne konkurence in dejanja, ki v nasprotju z zakonom omejujejo konkurenco,’’ so prepričani v Združenju vejperjev Slovenije (ZVS). Podjetje Božinović & Co., ki se ukvarja s prodajo elektronskih cigaret, je zato vložilo pobudo za presojo ustavnosti prepovedi spletne prodaje elektronskih cigaret v Sloveniji.

V ZVS poudarjajo tudi, da s takim delovanjem ni zagotovljena varnost za končnega potrošnika pri naročevanju izdelkov iz tujine. cigareta Zdravje Protitobačni zakon: Za toliko se bodo podražile cigarete

Preko tujih spletnih strani lahko kupujejo tudi mladoletni

"V primeru, da potrošnik naročuje izdelke iz Slovenije, prejme regulirane, pravilno označene in preverjene izdelke, kar za naročila iz tujine ne moremo trditi, saj lahko potrošnik prejme slabo ali nepravilno označene izdelke, ki niso v skladu s slovensko zakonodajo," so zapisali v sporočilu za javnost.

Poleg tega se uporaba tobačno povezanih izdelkov, predvsem med mladimi z zakonom ni omejila ali zmanjšala, omejila se je le spletna prodaja na območju RS. "Do tovrstnih izdelkov lahko preko tujih spletnih strani dostopajo vsi, tudi mladoletni," opozarjajo v združenju. elektronske cigarete škodljivo Slovenija Elektronske cigarete lahko kupijo tudi osnovnošolci

Poleg tega prepoved spletne prodaje e-cigaret spodbuja nastanek neformalnega in črnega trga – uporabniki izdelujejo svoje izdelke, prodajajo se tekočine z višjo vsebnostjo nikotina, še opozarjajo v ZVS.

Komentarjev 3
  • Avatar Džoser
    Džoser 19:15 25.september 2017.

    Prepovedati vsakršno kajenje na javnih mestih za vse in enak režim kot v Singapurju., tudi kazni take.

  • mirror 18:15 25.september 2017.

    Naš minister se odvaja kajenja z elektronsko cigareto, zato je onemogočen nakup.

Sorodne novice