Slovenija
59 ogledov

Slovensko podjetje spremenili v mučilnico

Množično grobišče v Libiji Reutres
Prostore Hidromontaže so vojaki, lojalni Moamerju Gadafiju, spremenili v morišče in mučilnico.

Kot je poročala TV Slovenija, so vojaki, privrženi libijskemu samodržcu Moamerju Gadafiju, prostore slovenskega podjetja zasegli aprila, nato pa so jih spremenili v morišče in mučilnico za svoje nasprotnike.

Po vrnitvi v prostore našli trupla

Kot je povedal namestnik direktorja Hidromontaže Mubarak Elhees, so v prostorih podjetja, ki so vključevali pisarne, skladišča in stanovanja, v času vojne zgradili celice kot v zaporu. Po vrnitvi v prostore so tam našli trupla, je dejal.

Libijski nacionalni prehodni svet podjetju obljublja odškodnino v višini do treh milijonov evrov, direktor podjetja Jože Gričnik pa že načrtuje nadaljevanje pred vojno začrtanih projektov. Projekt, ki ga je načrtoval z italijanskim partnerji, je vreden osem milijonov evrov.

Gledajo naprej

Kot je Gričnik povedal za TV Slovenija, si morajo v Libiji najprej urediti stanovanja in trenutno se že dogovarjajo o tem, da bi tja poslali najnujnejšo opremo za delo in bivanje.

Podjetje, ki je pred vojno v Libiji zaposlovalo 350 ljudi, nove partnerje sedaj išče tudi v Sloveniji, od slovenske vlade pričakuje več aktivnosti  pri urejanju delovnih vizumov in imenovanju slovenskega predstavnika v Libiji, je še poročala TV Slovenija.

Komentarjev 2
  • albert 21:56 16.september 2011.

    So že vedeli kam!

  • smito23 21:34 16.september 2011.

    Lažna zahodnjaška propaganda - zločinov NATO vojakov pa ne pokrivate? Govna jedna govnarska smrdljiva!