Slovenija > Črna kronika
157 ogledov

23-letnik ni spustil mimo vozila, motorist pod kolesa

nesreča motor avto pug Celje
Krvavo leto 2016 na slovenskih cetsah postaja le še bolj krvavo. v soboto se je 19.25 v Ljubljani zgodila nova prometna nesreča s smrtnim izidom.

Na Jurčkovi cesti v Ljubljani se je v soboto pozno popoldan zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 43-letni voznik motornega kolesa, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

23-letni voznik osebnega avtomobila je vozil osebni avtomobil od Ižanske ceste proti Peruzzijevi in na Jurčkovi cesti, pri zavijanju levo na stransko ulico, ni pustil mimo vozila, ki je prihajajo z nasprotne smeri in vozijo naravnost. Takrat je iz nasprotne smeri pripeljal 43 letni voznik motornega kolesa, ki je trčil v osebni avtomobil in padel po vozišču. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana, kjer je zaradi poškodb umrl.

Prometna statistika in število smrtnih primerov v letu 2016 je več kot zaskrbljujoče, saj je med 1. januarjem in 10. aprilom letos življenje izgubilo že 34 oseb, ali največ po letu 2009, ko so v enakem obdobju v prometnih nesrečah umrle 43 osebe, lani pa v enakem obdobju 24 oseb.

Statistika smrtnih primerov na cestah v letu 2016 | Avtor: Varna pot Varna pot

Policisti zasegli pet vozil

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 107 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 14 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 97 kršitev javnega reda in miru ter 102 kaznivi dejanji.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 67-krat posredovali na javnih krajih in 30-krat v zasebnih prostorih. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali enega voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli pet vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 62 tatvin, 19 vlomov, deset poškodovanj tuje stvari, pet kaznivih dejanj grožnja, štiri povzročitve telesne poškodbe, ter eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in ponarejanje listin.

Komentarjev 32
  • šport.ribič 20:06 18.april 2016.

    Toliko nesposobnih,debilnih in pijanih voznikov avtomobilov kot jih je pri nas redko najdeš drugje po svetu.Razlog je v tem,ker drugega vozila niso sposobni voziti in se v avtomobililih počutijo preveč varni vsemi priboljški (ABS,Airbag...)ki jih motoristi nimajo,da o nekulturi v ...prikaži več cestnem prometu niti ne pišem.Zavijanje levo ali desno brez smerrnih kazalcev to je pri nas nacijonalni šport,zato smo v nesrečah na samem vrhu v EU!

  • Avatar olor
    olor 09:38 18.april 2016.

    Ne vem zakaj toliko minusov na spodnjem komentarju, verjetno jih dajejo motoristi. Drugače pa vem, da največkrat motoristi ne spoštujejo omejitev v naselju. Prav tako ima motor boljši pospešek in tudi daljša je njegova zavorna pot. Avtomobil potrebuje več časa ...prikaži več za speljevanje in tudi to je lahko vzrok za nesrečo, ko motor se kar naenkrat znajde v vidnem polju in avto je že deloma na cesti, ter tako pride do nesreče.

  • vzev 22:40 17.april 2016.

    To kar je napisal tomaz je kar resnica. Ogromna težava je hitrost motoristov in zaradi tega tudi pride do izsiljevanja. Potem pa je vedno kriv voznik avtomobila, čeprav je v resnici kriv motorist. Lep primer je v mojem kraju. S ...prikaži več stranske ceste se vključuješ na glavno cesto (v naselju). Na levi strani imaš ovinek, tako da ne vidiš več kot 50 m ceste. Ravno zaradi tega je na prednosti cesti omejitev samo 40km/h. In sedaj če se voznik po glavni cesti pripelje 40 km/h (pa tudi če je do kašnih 60km/h), ga boš še pravočasno zagledal in ne boš speljal. Ali pa te vidi voznik na prednosti cesti in pravočasno zavira. Toda če nek motorist pripelje več kot 100km/h (kar se dogaja), nimaš nobene možnosti, da bi tega motorista videl, ker ti motorist v eni sekundi pripelje polovico ceste, ki jo ti vidiš.