Slovenija
9827 ogledov

Smučišča odprta, a ne za Ljubljančane

Nesreča pri smučanju smučanje
1/3
Smučišča lahko obratujejo, še danes le za svoje občane, obratovanje nihalk je še prepovedano.

"Obratovanje smučišč ni prepovedano, seveda pa se zadeve, kakršne smo videli včeraj, ne morejo ponoviti. Z vodjo zbornice žičničarskih podjetij sva se strinjala, da danes opravijo konferenco, na kateri se bodo vsi odgovorni v žičničarskih podjetjih zavezali, da bodo zagotovili strogo spoštovanje navodil NIJZ, sicer bodo smučišča zaprta," je pojasnil minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek. 

Do jutri sicer velja, da lahko na smučišču smučajo samo občani občine, v kateri leži, od jutri pa bodo lahko na njih smučali vsi prebivalci regij, kjer se gibanje med občini sprošča (gorenjska, osrednjeslovenska, goriška in obalno-kraška), a vsak le v svoji regiji. Prehod v drugo regijo za smučanje je prepovedan. 

Ta konec tedna so bila med drugim odprta smučišča Kranjska Gora, Krvavec in Mariborsko Pohorje. Na prvih bodo lahko od jutri smučali vsi prebivalci gorenjske statistične regije, na Pohorju pa le občani. Prebivalci osrednjeslovenske regije delujočega smučišča po naših podatkih nimajo, je pa v osrednjeslovenski regiji na primer smučišče na Veliki Planini. 

Nihajke še prepovedane

"Z jutrišnjim dnem se bodo omogočili delovanje krožnih kabinskih žičnic, vlečnic in sedežnic. Uporabljala jih bo lahko le ena oseba ali več članov istega gospodinjstva. Nihalke, torej gondole na Voglu in Golteh, ostajajo zaprte dokler NIJZ ne pripravi navodil glede njihove uporabe," je povedal minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec, ki navodila NIJZ pričakuje še danes. Na sidru ali sedežnici je lahko torej le ena oseba, razen če gre za člane istega gospodinjstva. Minister svetuje še, naj smučarji se smučarske karte kupijo v predprodaji, da ne bi prišlo do gneče in možnosti za prenos virusa na blagajni. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar Leon
    Leon 07:23 15.december 2020.

    Konec tedna je bilo na Pohorju 2000 obiskovalcev ? Kdo vse to nadzira ?

  • nahipca 06:56 15.december 2020.

    www︎.︎imgb︆.︆net - odličen prrojekt za odrrasle, ki želikko najti partnerja za sseks

  • jakec1575 22:02 14.december 2020.

    nihalka!