Slovenija
1159 ogledov

Snagin avtomat za manj odpadkov

Brezembalažni Bert
1/3
Snaga
Snaga predstavlja samopostrežni prodajni avtomat, ki prinaša sporočilo, da s premišljenim nakupovanjem lahko preprečimo nastajanje novih odpadkov.

Ljubljanska Snaga od začetka aprila potrošnikom ponuja možnost nakupa BIO čistila, šamponov, več vrst kisa in olja na samopostrežnem prodajnem avtomatu, kamor kupcem po izdelke pridejo s svojo (povratno) embalažo. "Ne samo, da toči izdelke brez embalaže, ampak s svojo posebno obleko iz odpadnih plastenk sporoča, da s premišljenim nakupovanjem lahko preprečimo nastajanje novih odpadkov," je sporočila Nina Sankovič, predstavnica Snage, ki izpostavlja, da so izdelki narejeni lokalno in po trajnostnih merilih ter da so kakovostni ter naprodaj po konkurenčnih cenah.

Liter otroškega šampona pri Brezembalažnem Bertu stane 7 evrov, liter šampona za vse vrste las pa 8,8 evra. Naravni vinski kis 1,2 evra za liter, jabolčni kis 1,6 evra. Za liter bučnega olja boste odšteli 16,5 evra. Bio tekoče milo stane 13 evrov za liter, bio univerzalno čistilo pa 2,7 evra na liter ...

Natočite lahko, kolikor potrebujte.

Avtomat "Brezembalažni Bert" stoji v prostorih Centra ponovne uporabe na Povšetovi ulici 4 v Ljubljani, ki je odprt od torka do sobote med 9. in 17. uro. Celotna oprema je narejena iz odpadne plastične embalaže, ki jo stopijo in predelajo v plastične plošče, iz katerih nastane pohištvo.

Snaga je že pred časom razmišljala tudi o trgovini brez embalaže, kjer bi ponujali različne vrste žitaric, suho sadje, začimbe, testenine, mila, olje, stročnice, riž, sladkarije, a se je zapletlo že pri iskanju primernih občinskih prostorov. "Ostala nam je ena potencialna lokacija, ki pa je bila potem prodana. Ključna težava so torej primerni prostori – teh ni na voljo," nam je lani pojasnila Nina Sankovič in dodala, da sta z direktorjem Snage Jankom Kramžarjem na novo oviro naletela tudi pri potencialnih vlagateljih. Pogovori s partnerji, ki so bili na začetku navdušeni, pa se niso končali z dogovorom.

Sadje in zelenjava Slovenija Trgovina brez embalaže: Vsem se zdi krasno, a potem raje vlagajo v kaj profitabilnega
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.