Slovenija
3992 ogledov

Na cestah poledica, primorska avtocesta zaprta

sneg ceste Prtscr PIC
Dež je ponoči v večjem delu države prešel v sneg, ki povzroča nekaj preglavic v prometu.

Zaradi poledice je promet oviran na primorski avtocesti med Brezovico in Senožečami, zato je na tem odseku nujna previdnost. 

Zaradi zdrsa tovornega vozila je zaprta primorska avtocesta med priključkoma Postojna in Razdrto proti Kopru. Vozniki osebnih vozil so preusmerjeni na regionalno cesto med Postojni in Razdrtim. Na omenjenem odseku že nastaja zastoj. 

Zaradi prometne nesreče je promet oviran na primorski avtocesti med Gabrkom in Senožečami proti Ljubljani.

Zapadlo tudi do 35 centimetrov snega

Po večjem delu države je zapadlo vsaj nekaj centimetrov snega. V Slovenj Gradcu ga je po podatkih agencije za okolje v zadnjih 24 urah zapadlo 8 centimetrov snega, v Celju 5, v Lescah 12, v Ratečah 19, na Katarini nad Ljubljano 25, na Vojskem 18 in na Kredarici 15. Obilno pošiljko so prejeli tudi na Voglu, kjer je v zadnjih 24 urah zapadlo 35 centimetrov snega, kar pomeni, da je skupna višina snežne odeje dosegla en meter. 

Sneg je pobelil tudi druge dele države. V Kočevju so ga v zadnjih 12 urah namerili 5 centimetrov. V enakem časovnem intervalu so na letališču Jožeta Pučnika zapadli 3 centimetri snega, prav tako v Ljubljani in Črnomlju. Dva centimetra je visoka snežna odeja v Postojni, centimeter pa v Murski Soboti. 

Sneg Še bo snežilo Slovenija Pripravite topla oblačila, krepko pod ničlo bo!

sneg ceste | Avtor: Prtscr PIC Prtscr PIC

Na Gorenjskem so razmere v prometu zelo zahtevne. Na tem območju je na cestah več snega kot včeraj, poleg tega še vedno izdatno sneži, opozarjajo gorenjski policisti. Med 7. in 8. uro sta se zgodili dve prometni nesreči, ena na avtocesti med priključkoma Radovljica in Brezje proti Ljubljani. Po do zdaj znanih podatkih ne gre za hujšo nesrečo. Zaprt je vozni pas.

Policisti vnovič opozarjajo, da je treba vožnjo prilagoditi razmeram na cesti, držati ustrezno varnostno razdaljo, se izogibati prehitevanjem in spremljati aktualne prometne informacije. Poudarjajo tudi, da se na ceste ne odpravljamo brez ustrezno opremljenega vozila. Previdni morajo biti tudi pešci, ker pločniki povečini niso očiščeni, prehodi za pešce pa so lahko prekriti tudi s snegom. 

prometna nesreča Radovljica | Avtor: PU Kranj PU Kranj

Sneg se na posameznih odsekih oprijema cestišč, zato je na cestah potrebna previdnost. Ponekod so na cestah plužne in posipne skupine, ki upočasnjujejo promet. Zaradi snega je prepoved prometa za priklopnike in polpriklopnike na cesti Col - Črni Vrh - Godovič. Prepoved velja tudi na poti preko mejnih prehodov Petrina in Babno Polje proti Hrvaški. 

Prelaz Vršič je zaprt. Na avstrijski strani prelaza Ljubelj so obvezne verige. Na ostalih prelazih je zaradi snega na vozišču priporočljivo uporabljati verige. Zaradi zdrsa avtobusa je zaprta lokalna cesta Lokovec - Čepovan. 

sneg ceste | Avtor: Prtscr PIC Prtscr PIC

LED žaromet Jo poznate? Avto Pozimi imajo LED žarometi pri avtu veliko slabost!

sneg ceste | Avtor: Prtscr PIC Prtscr PIC
Zaradi jutranje konice so bili pred 8. uro zastoji na vpadnicah proti glavnemu mestu. Ob 8.30 so tako še vedno poročali o zastojih na štajerski avtocesti od Lukovice proti Ljubljani ter na ljubljanski severni obvoznici. Občasno so zapirali tudi predor Golovec.

sneg ceste | Avtor: Prtscr PIC Prtscr PIC
dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.