Slovenija
19 ogledov

So le našli Srečka?

medvedek Medo Fotosmedia
Na območju Kočevske Reke našli medvedka, ki bi lahko bil Srečko. Analiza DNK še poteka. V zavetišču na Muti molk.

"Na območju Kočevske Reke so v petek našli medvedka, ki bi po velikosti lahko ustrezal medvedu Srečku. Zdaj se opravlja analiza DNK. Glede na število medvedov na tistem območju še zdaleč ni mogoče trditi, da gre za Srečka, dokler analiza ni opravljena," nam je povedala Milena Trbulin, tiskovna predstavnica PU Celje. Rezultati analize naj bi bili znani v prihodnjih dneh.

Ali gre za Srečka, smo poskušali preveriti tudi v zatočišču za prostoživeče živali na Muti, od koder so Srečka pred časom ukradli. Informacij v zatočišču niso želeli komentirati. "Ne bom dajal izjav, ko bo pravi čas, bom obvestil medije," je bilo vse, kar je nam je povedal dr. Zlatko Golob, lastnik zavetišča.

Že pred dobrim tednom dni, ko so Srečka ugrabili, je Golob opozarjal, da bo to za medveda zelo travmatična izkušnja – tako kot je bilo neustrezno tudi ravnanje z njim, preden je prišel v zavetišče. Življenje v stalnem stiku s človekom za veliko zver, kot medved je, je povsem neprimerno, Srečko ni niti jedel, niti se ni obnašal, kot bi se medved moral. Po prihodu v zavetišče je zelo pogrešal stik s človekom, vendar se je nato hitro privadil "medvedjemu" življenju.

Z eno taco že v Romuniji?
Prav danes je mednarodna organizacija Štiri tačke (Vier Pfoten) objavila sporočilo, da je najdeni medvedek zagotovo Srečko. Po njihovih navedbah so ga našli v petek pri mladem moškem, ki je Srečka tudi v izhodišču našel.

Kot je znano, je za medvedka sprva skrbel Matevž Logar, ki je inšpektorja s svoje kmetije ob prvem obisku pregnal, ob drugem pa je medvedka skril. Kasneje so ga le našli in odpeljali v zavetišče na Muto.

Po trditvah organizacije Štiri tačke bodo medvedka kar sami še ta teden premestili v zavetišče za medvede v Romuniji, po nekaj letih pa naj bi se vrnil v Slovenijo.

"Videlo se je, da je nesrečen"
Logarja smo poskušali priklicati, a se na naše klice ni javil. Na portalu 24sata pa so zapisali njegovo izjavo, v kateri je med drugim dejal, da ne želi, da bi se Srečko vrnil na Muto. "Približal se je gozdarjem, saj je navajen na ljudi, in tako so ga ulovili. Ne želim, da se vrne v slovensko zavetišče, saj je tam živel v majhnem prostoru, obdanem z mrežo. Videlo se je, da je nesrečen," je po navedbah spletne strani dejal Logar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.