Slovenija
9858 ogledov

So udeleženci spoštovali dejstvo, da je med nami virus?

twitter
Borut Pahor objavil fotografijo druženja. Nobene razdalje, kakšno sporočilo je to?

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve (Združenje VSO) je danes s slovesnostjo na Pristavi nad Stično obeležilo 30. obletnico sprejetja dokumentov za vojaško zavarovanje osamosvojitve Slovenije.

Slavnostni govornik je bil predsednik vlade Janez Janša, pozdravna nagovora pa sta imela predsednik Združenja VSO Aleš Hojs in župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad. Prireditve sta se udeležila tudi predsednik republike Borut Pahor in  predsednik DS Alojz Kovšca, nekateri ministri osamosvojitvene vlade in drugi vidni predstavniki tedanje politike.

Slovesnost je bila posvečena 30. obletnici dogodka, ko so 7. septembra 1990 ključni akterji takratnega obrambno-varnostnega sistema na Pristavi nad Stično sprejeli in formalizirali strateške dokumente za vojaško zavarovanje osamosvajanja Republike Slovenije. Sestanka so se takrat udeležili Igor Bavčar, Janez Janša, Tone Krkovič, Jože Kolenc in Vinko Beznik.

Pomen sodelovanja in medsebojnega zaupanja

Po poročanju Slovenske tiskovne agencije ( STA), je premier in nekdanji obrambni minister Janez Janša med nauki iz tedanjega časa izpostavil pomen sodelovanja in medsebojnega zaupanja med ljudmi različnih političnih prepričanj in tudi zavedanje, da si moramo v kritičnih trenutkih znati pomagati sami. Pet udeležencev tedanjega sestanka po premierjevih besedah  namreč "niti približno ni bilo istih političnih prepričanj". Prav sodelovanje in medsebojno zaupanje pa sta bili po njegovih besedah med ključnimi elementi, da je osamosvojitev uspela.

So udeleženci upoštevali dejstvo, da je med nami virus?

Prisotnost predsednika države na prireditivi, so, tako kot je to običajno, zabeležili tudi v njegovem kabinetu, ob zapisu na tviterju je Borut Pahor priložil še fotografijo, ki je znova sprožila vprašanja na temo o razdalji med udeleženci, med drugim tudi visokimi predstavniki državnega vrha; težavam zaradi virusa namreč še ni videti konca, da o opozorilih in razpravah o doslednem upoštevanju ukrepov, sploh ne govorimo...

Predsednikova fotografija je že sprožil komentarje...

Spomnimo: aprila, ko je sicer v Sloveniji bila razglašena epidemija, je na spletnih omrežjih po obisku državnikov v Črnomlju mrgolelo zapisov zgražanj spričo dejstva, da Pahor, Tonin in Hojs ves čas svojega obiska niso upoštevali predpisanih ukrepov glede varnostne razdalje med ljudmi.  

ogled vojaških sil na meji s Hrvaško Obisk Slovenija Javnost se zgraža: kje so maske in razdalja?
dezurni@zurnal24.si
Komentarjev 58
  • MihaPu 18:03 07.september 2020.

    Še en dokaz o tem, kako se nam podsmehujejo, ker so večina ovčke z maskami in verjamejo vsemu kar jim koruptivna vlada, ki jemlje provizijo od farmakomafije, natvezi in govori. Čestitam Slovenceljni, pejte se cepit v rit analno, pustite druge, ...prikaži več ki se nočemo cepiti na miru! Poleg tega pa, če si se cepil si varen je tako, zakaj bi morali vse cepiti, a to pomeni da ne zaupaš v farmakoprodukt, da te bo obvaroval?!

  • Ender3 12:44 07.september 2020.

    Kriminalci, za vikend zapuščajo domovanje na Dobu. Asocijacija bi rekli😌😎

  • Avatar praufo
    praufo 12:27 07.september 2020.

    ne vem zakaj se razburjate , maske s predpisane za nas butalce, da bo bržava lahko pokasirala še kakšno globo, sicer so pa vsi ti mojstri šli na testiranje in pri vseh je bil test negativem (razen za koko), zato ...prikaži več se lahko mirno sprehajajo brez težav ... lahko se še objemajo, pa ne bo težav