Slovenija
3343 ogledov

Sodišče naložilo: Ryanair naj ukine doplačilo za kabinsko prtljago

Potniki Ryanaira si bodo morali prtljago do letala nesti kar sami. Žurnal24 main
Ryanair mora potnici vrniti 20 evrov in ji plačati zakonite obresti.

Špansko sodišče je nizkocenovnemu letalskemu prevozniku Ryanair naložilo, da povrne denar potnici, ki so ji dodatno zaračunali kabinsko prtljago. Letalskemu prevozniku so naložili tudi, da umakne sporno določilo, po katerem so morali potniki dodatno plačati, da so lahko na krovu letala med kabinsko prtljago imeli desetkilogramski kovček.

Irski letalski prevoznik potnikom na letalo dovoli brezplačen vnos manjše osebne torbe, ki jo je moč pospraviti pod sedež, od novembra lani pa potnikom dodatno zaračunava za kovčke kabinskih mer.

Pretep na letalu Kri povsod Svet Kaos na letu Ryanaira. Rezultat: Obgrizen nos.

To je zmotilo potnico, ki se je pritožila na trgovinsko sodišče v Španiji, ki je odločilo, da ji mora Ryanair vrniti 20 evrov in plačati z zakonom določene obresti.

V sodbi, ki je dokončna, je sodišče Ryanairovo politiko zaračunavanja prtljage označilo za "žaljivo" v odnosu do pravic potrošnikov v Španiji. Letalskemu prevozniku so zato naložili, da iz svojih pravil umakne sporna določila.

Potniki Ryanaira si bodo morali prtljago do letala nesti kar sami. Svet Ryanair in Wizzair kaznovana, ker zaračunavata ročno prtljago

Letalska družba, ki ima sedež v Dublinu, se na sodbo še ni odzvala.

Že februarja je italijanski varuh konkurence zaradi politike prevoza prtljage kaznoval nizkocenovna letalska prevoznika Ryanair in Wizzair. Oba prevoznika potnikom omogočata, da na krov s sabo brezplačno prinesejo le en manjši kos prtljage, ki ga lahko spravijo pod sedež pred sabo. Za večje torbe in kovčke morajo plačati.

Ryanair posadka Maščevanje delodajalca Svet To se je zgodilo z delavci Ryanaira

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 16:35 20.november 2019.

    Popolnoma pravilno. Saj to kar delajo pri Ryanair je norčevanje iz potnikov in zavajanje strank. Pa saj ne more biti nek navaden "šolski" nahrbtnik za prenosni računalnik naenkrat prevelik za kabino.