Slovenija
19 ogledov

Sodišče razveljavilo imenovanje Žuglja

Odločbe je izdala Agencija za trg vrednostnih papirjev, ki jo vodi Damjan Žugelj Žurnal24 main
Ljubljansko upravno sodišče je razveljavilo sklep uradniškega sveta in vlade iz avgusta lani o imenovanju Damjana Žuglja za direktorja Agencije za trg vrednostnih papirjev.
Sodbe ne komentiram, ker je še nisem v podrobnosti preučil. Moji naslednji koraki bodo odvisni od organov, ki odločajo o imenovanju direktorja ATVP oziroma nosilca dolžnosti direktorja ATVP.
Urh Bahovec

To pomeni, da Žugelj ni več direktor agencije in bo potrebno iskati novega vodjo, najprej vršilca dolžnosti, nato pa z razpisom še direktorja, so danes pojasnili na ministrstvu za finance.

Sodišče je po več kot letu dni razsojanja odločilo, da ob imenovanju Žuglja ni bilo pravilno ugotovljeno, ali Žugelj ima deset let delovnih izkušenj in po kakšnih merilih naj bi jih imel, da bi izpolnjeval pogoje za direktorja ATVP.

Upravno sodišče je tako ugodilo obema tožbama Urha Bahovca, ki je sprožil spor zaradi Žugljevega imenovanja.

Razveljavilo je sklep uradniškega sveta in odločbo vlade Janeza Janše iz leta 2008 o Žugljevem imenovanju. Odločitev sodišča začne veljati takoj, kar pomeni, da ATVP nima direktorja. Na odločitev sodišča pritožba ni dovoljena.

Pravkar svet agencije odloča, kako ukrepati, saj je agencija od tega trenutka brez direktorja.

Po pisanju Financ, ki se sklicujejo na neuradne informacije, Žugelj ne bo imenovan za vršilca dolžnosti, prav tako pa naj ne bi imel nobene možnosti, da ga vlada Boruta Pahorja oziroma njegovi kadrovski sveti vnovič imenujejo za direktorja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.