Slovenija
44 ogledov

Šok še za 425 kršiteljev

plačilni nalog, redarstvo, redarji ZABLURAN POPRAVLJEN Žurnal 24
Plačilni nalogi. Mestno redarstvo jih zdaj pošilja s skoraj dveletno zamudo.

Julija 2010 so mestni redarji ujeli bralca pri prehitri vožnji, plačilni nalog za ta prekršek pa je dobil prejšnji mesec. To se zgodi predvsem v primerih, ko “smo opravili različne poizvedbe”, so pojasnili na mestnem redarstvu.

Zbirali dodatne dokaze

Koliko voznikov potem še lahko pričakuje šok v obliki plačilnega naloga za prekršek iz leta 2010? “Ker preverjanja in ugotovitveni prekrškovni postopki še potekajo, natančnega števila zadev, ki bodo zaključene s plačilnim nalogom ali odločbo, ne moremo podati. Po naših podatkih trenutno pregledujemo 425 primerov, pri katerih se preverjajo dejstva in okoliščine storjenega prekrška pred zaključkom postopka,” so odgovorili z redarstva, čeprav so nam junija lani rekli, da so poslali vse plačilne naloge za prekrške, zabeležene od februarja 2010 do maja 2011, in da podatke o prekoračitvah hitrosti zdaj obdelujejo sproti.

Na redarstvu so kot razlog poznega pošiljanja glob navedli, da so morali za nekatere prekrške zbrati dodatna obvestila in dokaze: “Zaradi objektivnih okoliščin slabše vidljivosti posnetka in dvoma o kršitvi je bilo treba določeno število posnetkov spet preveriti (svetlost, kontrast, gama korekcija), da smo dobili primerno fotografijo oziroma dokazno breme, ki lahko služi kot dokaz za nadaljnji prekrškovni postopek.” Poleg tega so med drugim preverjali podatke o lastništvu vozil, izjave lastnikov in veljavnost vozniških dovoljenj.

Dodali so, da bodo vse prekrškovne postopke končali, preden se bo iztekel relativni rok zastaranja (dve leti od storitve prekrška) oziroma absolutni rok (štiri leta od storitve prekrška).

Komentarjev 12
  • tapa 18:29 09.april 2012.

    drmr1980 kaj pa si točno napisal v pritožbi? ker jaz sem dobila 3 kazni za tole lokacijo, je bilo pa skoraj dve leti nazaj. Koliko časa si pa potem čakal na odgovor?

  • privat 10:34 08.april 2012.

    ja samo nekaj tako pravnega se ne more zgoditi v mafijski državi....zato kar po Slovensko

  • drmr1980 09:31 08.april 2012.

    Žal je zakon že nekaj časa prirejen tako, da moraš ti kot lastnik dokazati, da nisi vozil. Če nimaš dokaza, si kriv... vem, fašizem, kaj čmo...