Slovenija
3 ogledov

Solidarnost je, denarja ni

poplave Nino Verdnik
Poplave. Po vsej državi akcije za pomoč prizadetim v poplavah. Zaradi dežja znova v pripravljenosti.

"Konec tedna se nas je dobilo več kot 20 prijateljev in sorodnikov, ki smo priskočili na pomoč znancu, ki mu je hišo zalilo v poplavah v Dogošah. Ljudje imajo močno uničene domove in potrebujejo pomoč,” nam je pojasnil le eden izmed bralcev, ki so nas prosili za objavo, naj se pomaga ljudem, prizadetim v poplavah.

Zaradi dežja so ponekod po Sloveniji že včeraj delili protipoplavne vreče, agencija za okolje pa je napovedala tudi možnost pretoka med 1.600 in 2.200 kubičnih metrov na sekundo.

Najbolj potrebujejo denar

Večmilijonska škoda se počasi sanira. V več centrih po Sloveniji zbirajo odeje, gospodinjske aparate, ozimnico in grelna telesa za tiste, ki so jim vse to odnesle deroče reke. “Res pa je, da ljudje najbolj potrebujejo denar. Veliko svojih domov sploh ni zavarovalo pred poplavami,” je pojasnil Alojz Kovačič, sekretar mariborskega Rdečega križa. Glede zbiranja stvari in prostovoljne pomoči je še vedno najaktivnejša skupina Poplave, ki se je aktivirala prek Facebooka. Kje potrebujejo pomoč in kako lahko pomagate, si je mogoče prebrati tudi na spletni strani Zadnjeupanje.si.

Komentarjev 1
  • privat 04:54 13.november 2012.

    denar je za bogove in naše politike...