Slovenija
20651 ogledov

Spet slabše novice o okuženih, štiri okužbe v občini, kjer jih doslej ni bilo

koronavirus COVID-19 test
1/2
Profimedia
Včeraj so potrdili 11 novih okužb, kar je skoraj dvakrat toliko kot dan prej. 11 novo okuženih je drugi najslabši rezultat po koncu aprila, 22. junija smo jih odkrili 13.

Hospitaliziranih je osem bolnikov, kar je eden več kot dan prej, poroča covid-19 sledilnik. Aktivnih primerov je 68, kar pomeni, da je kazalnik 14-dnevne pojavnosti na sto tisoč prebivalcev 3,2. Do deset velja, da je država varna.

Štiri nove okužbe so potrdili v občini Škofljica, tri v Škofji Loki, po eno pa v Kobaridu, Ljubljani, Preboldu in Ljutomeru. Škofljica do včeraj ni imela aktivne okužbe (pred tem pa so od začetka epidemije zabeležili tri), Kobarid pa do včeraj ni imel niti ene okužbe od začetka epidemije. 

 

Stanje aktivnih okužb (potrjenih v zadnjih 14 dneh) je sledeče: Ljubljana 14, Koper, Piran in Škofja Loka 5, Pivka in Škofljica 4, Nova Gorica, Prebold in Jesenice 3, Postojna, Velenje, Krško in Ljutomer dva ter Kobarid, Sežana, Loška dolina, Kranj, Kamnik, Ljubno, Straža, Šentjernej, Maribor in Kungota ena. Štirje aktivno okuženi so tujci. 

Samo v Zagrebu so včeraj odkrili 20 novih okužb. 

Tako danes kaže za celotno Hrvaško. 

Več sledi. 

dezurni@zurnal24.si

 

 

 

 

Komentarjev 1
  • Covid_1984 10:56 26.junij 2020.

    sem zvit in prebrisan, povsod po cestah ležijo trupla, ki jih ni mogoče sproti odvažati, krematoriji delajo 28 ur na dan, gost, črn dim pa je prekril slovenska mesta. fafalo me je že naslikalo, tokratna tehnika je bila olje na ...prikaži več platnu; sliko lahko kupite pri beovićki v kletni trgovini, pot na smetišče 8, 1984 ljubljana.