Slovenija
33739 ogledov

Spor zaradi PCT, varnostnik je imel prav!

Nakupovalni voziček Profimedia
Varnostniki, zaposleni v trgovinah in celo zdravniki imajo vsak dan opravka z ljudi, ki ob vstopu protestirajo zaradi preverjanja potrdila PCT. Kdo ima prav?

Pred kratkim je po spletu zaokrožil video posnetek iz kranjskega nakupovalnega središča. Neki moški je brez zaščitne maske želel v eno izmed trgovin, a mu je to skušal varnostnik s pregovarjanjem preprečiti. Moški se za njegova opozorila ni zmenil in je mimo njega vstopil v trgovino.

Cepljenje v Sloveniji V tem primeru Svet Pritisk na necepljene: Obeta se jim zaprtje

Kot je vidno na posnetku, je varnostnik nato moškega potisnil iz trgovine. Sledil je še en pogovor, nato pa je varnostnik moškega odrinil, da je ta na koncu pristal na tleh. Sledilo je še eno pregovarjanje. Ena od uporabnic Facebooka je zapisala, da je šlo za njenega očeta, in da sicer izpolnjuje PCT test ter da je skušal QR kodo tudi pokazati varnostniku, pa da se ta za to ni zmenil. Dogodek sicer preiskuje tudi policija.

PCT pogoj | Avtor: Profimedia Profimedia

Covid-19, koronavirus Komentar Slovenija Je čas, da postanemo glasni tudi cepljeni?

Veljajo hišna pravila

Kranjski policisti pa so v petek obravnavali tudi primer nestrinjanja ženske s preverjanjem pogojev PCT s strani varnostnika, češ, da je ukrep, neustaven in da varnostnik tega ne sme. Policisti v njenih zahtevah niso ugotovili kršitve. Varnostnik od osebe to lahko zahteva, kadar vzdržuje red na »varovanem« območju in je to med drugim določeno z njihovimi pravili, na primer hišnim redom ali drugimi navodili. In kdor s svojim ravnanjem ta red krši, mu varnostnik sme izreči ustno navodilo ali zahtevo, da s kršitvijo ali ogrožanjem takoj preneha ali da zapusti varovano območje, če njegovega ukrepa ne upošteva.

Karantena bolniška bolan otrok Izpoved bralke Slovenija Karantena: Odpoved krompirjevih počitnic v zadnjem hipu

Pravica in dolžnost varnostnika je izvajati ukrepe po predpisih o zasebnem varovanju. Iz PU Kranj zato vsem, ki ob vstopu v trgovino, zdravstveni doma ali katero drugo ustanovo, kjer velja hišni red, svetujejo, da zahteve tudi upoštevajo.
 

Komentarjev 75
  • Melinda_Owens 16:31 25.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • izRODEk 10:20 25.oktober 2021.

    Anti-Janša freedom tour - sreda, 27. oktobra ob 15h Ljubljana - Trg Republike Kranj - Slovenski trg Maribor - Trg svobode Nova Gorica - Bevkov trg Novo mesto - Glavni trg Murska Sobota - Trg zmage Celje - Trg celjskih ...prikaži več knezov Koper - Titov trg Velenje - Titov trg Postojna - Titov trg Trbovlje - Trg svobode Kočevje - Trg zbora odposlancev

  • jakec1575 09:00 25.oktober 2021.

    nasi varnostniki nimajo š od šolanja. predlagam jim, da se gredo izobrazevat v tujino, recimo skandinavijo. ne gre za to ali je imel prav ali ne. izvedel je nasilje in napačen ukrep. narobe je ustavil.