Slovenija
47216 ogledov

Spregovorila mama 21-letnice, ki si je odrezala roko

roka povoj
Starša 21-letnice, ki si je odrezala roko, se vsak ponedeljek odpeljeta na Ig, da bi v priporu videla svojo hčer, ki pa ju noče sprejeti.

Z Moniko Adlešič, mamo 21-letne Julije, ki je četrtega januarja zaradi zavarovalniške goljufije ostala brez roke, se je pogovarjala novinarka Sveta Živa Salobir. Povedala ji je, da gre cela družina vsak ponedeljek na obisk v zapor, a da ju hči še vedno noče sprejeti, sprejme pa bratca in sestrico.

"Odpravimo se kot celotna družina, v upanju, da tudi naju z možem sprejme, ker ni večjega veselja, kot da objameš svojega otroka nazaj, zato upava vsak ponedeljek, kdaj se bo to zgodilo. Zaenkrat pa pač sprejme sestrico in bratca," je za Svet na Kanalu A povedala Monika Adlešič.

Z možem sta prepričana, da ju hči ne želi sprejeti, ker je preko pisem v vsakodnevnih stikih s Sebastienom Abramovom, ki naj bi jo napeljal k temu, da si je odrezala roko.

roka povoj Slovenija Noro, 21-letnica se je poskušala znebiti nazaj prišite roke

Monika Adlešič je svojo hčerko v zadnjih petih mesecih videla samo enkrat na sodišču pred pričanjem, ko jo je tudi objela in ji povedala, da jo ima rada. "Mi ji želimo pomagati, ampak ona nas vidi kot sovražnike, čeprav ji ne želiva ničesar očitati, sploh ne obtoževati," pove Julijina mama, ki želi svoji hčerki sporočiti le, da bosta z očetom še naprej vsak ponedeljek prihajala na Ig in čakala dan, ko ju bo pripravljena sprejeti.

21-letnica je kot osumljenka v primeru zavarovalniške goljufije v priporu že več kot štiri mesece, ker je polnoletna, pa starši informacij o postopku ne morejo dobiti.

Spomnimo, Abramova je policija pred kratkim obtožila za umor nekdanjega dekleta Sare Veber. Abramov ves čas trdi, da je šlo pri strelih za nesrečo.

roka povoj Prelomno Slovenija 29-letnika, ki je 21-letnico nagovoril, da si je odrezala roko, sumijo umora

Žrtev je še več, ena je kradla zanj

Po zagotovilih Julijine mame je njegovih žrtev še več. "Tudi z eno punco sem vzpostavila kontakt, saj je želela povedati svojo zgodbo in me opozoriti na njega – sicer žal prepozno. Prepričal jo je, da je dejansko zanj celo kradla denar in zlatnino, samo da bi mu pomagala, sama pa je zapadla v globoke dolgove. Na to jo je lastna mati zelo opozarjala, ampak je bila tisti trenutek njena največja sovražnica," o še eni žalostni zgodbi pripoveduje Adlešičeva.

Ko so ga spoznali, je "deloval zelo vljuden, prijazen in zelo, zelo spoštljiv. Res ti nekako skoraj zleze pod kožo«, potem pa je začela Julija prositi za denar in ko ji ga niso dali, se je začela odmikati od staršev. Julija se je, ko je dopolnila 19 let, odselila in prekinila stike z družino.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
 • tone80 10:26 26.julij 2019.

  Mene zanima kako priložnostno zavarovanje, če mi lahko mama zrihta? Bom kar zadovoljen z 1/2 MIO. Zdaj je vse kriv Sebastjan, da se ne more braniti.....te starše je treba zapreti, kateri so sklepali zavarovnja….za svoj interes in ne Bastijev…..Sramota za ...prikaži več ene starše...zato pa jih ne sprejme, ker je spregledala, v kaj so jo spravili....(poštenjaki) brabe….!

 • Avatar Maja Kajza
  marelica 12:02 25.julij 2019.

  temu dekletu deset psihjatrov ne more pomagat...

 • dd 10:04 25.julij 2019.

  Psihologi, ki bi tukaj morali pomagati, jih pa ni od nikoder.