Slovenija
24 ogledov

Sprejemi čez dan, zvečer fešta na Kongresnem

sprejem prihod žolnir olimpijske igre Tina Kosec/STA
Danes popoldne se bodo zvrstili sprejemi za olimpijce, zvečer pa bo veselo v središču Ljubljane.

Najprej bosta športnike, ki so sodelovali na olimpijskih igrah 2012 v Londonu in so zaposleni pri policiji, sprejela generalni direktor policije Janko Goršek in notranji minister Vinko Gorenak

Sledil bo sprejem za reprezentanco na Brdu pri Kranju pri predsedniku republike Danilu Türku, nato pa v večernih urah še v mestni hiši pri ljubljanskem županu Zoranu Jankoviću.

Zvečer veliko slavje na Kongresnem trgu

Ob 20. uri bo na Kongresnem trgu v Ljubljani sledil veliki sprejem, ki ga organizira slovenski olimpijski komite.

Tako bodo vsi lahko pozdravili slovenske udeležence ravno dobro končanih OI. Slovenska odprava je bila zelo uspešna, saj je domov prinesla štiri kolajne: Urška Žolnir zlato, Primož Kozmus srebrno, Rajmond Debevec, Iztok Čop in Luka Špik pa bronaste.

Komentarjev 3
  • mirko 10:00 14.avgust 2012.

    Povprečna plača delavca v Nemčiji v gospodarstvu je okoli 3.000 evrov, pri nas pa nekje okrog 700 evrov. Nemcev je 60 miljonov, nas pa 2 miljona. Mi imamo 15% brezposelnost, Nemci pa 4.5%. Nemci za osvojeno zlato kolajno na OI ...prikaži več na OI za nagrado dajo športniku 16.000 evrov, mi pa 20.000 evrov. Ali smo tako plemenit narod, ali pa butasti, da se pustimo vsaki privilegirani eliti tako navijat okrog prsta, glede na to, da tisti. ki delajo za tekočimi trakovi in za strojem za 600 evrov plače na mesec, prispevajo za to nagrado športniku največji delež.

  • mirko 09:49 14.avgust 2012.

    Ali si res lahko naš narod privošči toliko vrhunskih športnikov, ki so plačani z davkoplačevalskim denarjem ?!! Ali smo res tako bogati, da naša država z davkoplačevalskim denarjem za zlato kolajno na OI za nagrado podari 20.000 evrov ? V ...prikaži več? V Nemčiji dobi športnik za zlato kolajno na OI le 16.000 evrov. Očitno smo bogatejši od Nemcev, da pa sploh ne omenjam število davkoplačevalcev v Nemčiji in pri nas.

  • Juice Orangejuice 08:52 14.avgust 2012.

    In čemu sprejem pri Jankoviću? A mora res vsak k njemu prilezt, če že sam nima možnosti na oder plezat?