Slovenija
324 ogledov

Sprta, kaštel pa naprodaj

Kaštel. Barbara Milavec
Zeleni park. Poslovna partnerja pri gradnji enega od največjih poslovno-stanovanjskih objektov sredi Kopra sta se sprla.

Res je, objekt v Glemu prodajam za 2,85 milijona evrov, nekaj interesentov iz tujine pa že imam,” potrjuje arhitekt Viljem Šantavec, ki je lastnik kaštela v omenjenem zaselku. Gre za nekdanjo obrambno trdnjavo oziroma vojaško postojanko v zaledju slovenske Istre s prekrasnim pogledom na morje, ki jo je kupil v razvalinah leta 2003 in povsem obnovil.

Sodelovanje se je sfižilo

Njegova družba Adria Domus za arhitekturno projektiranje je sicer eden od partnerjev glavnega investitorja v koprski projekt Zeleni park (gre za enega od največjih poslovno-stanovanjskih objektov, ki raste v središču Kopra); sodeč po podatkih baze GVin pa ima blokiran tako račun pri Banki Koper kot pri Volksbank. V težave naj bi zašla, ker za storitve pri Zelenem parku ni dobila vsega plačila.

Glavni investitor naj bi Adrii Domusu dolgoval 800 tisoč evrov. Šantavec pa po neuradnih informacijah zato ne želi predati vseh dokumentov, ki jih potrebujejo za pridobitev uporabnega dovoljenja za Zeleni park. “Pa saj vse veste, ampak javno o tem ne želim razpredati,” nas odpravi Šantavec. Neuradne informacije, da je zaradi dolgov zdaj prisiljen prodati kaštel, nam tako ni uspelo preveriti.

Napoveduje tožbo

Uroš Brataševec, predstavnik glavnega investitorja v Zeleni park, je ob našem klicu, zmotili smo ga namreč na sestanku s poslovnimi partnerji v Italiji, očitke Šantavca zavrnil. “Kar trdi, ni res. Laže. Dejstva so povsem drugačna – mi nismo zadovoljni z delom, ki ga je opravila Adria Domus, na nekaterih drugih projektih so nam naredili precej škode, pri Zelenem parku pa niso plačali podizvajalcev,” razlaga Brataševec.

Kateri podizvajalci naj bi ostali brez plačila, ne želi razkriti. “Vsekakor jih bomo tožili. Tudi zaradi dezinformacij, ki jih trosijo naokoli, namreč že imamo težave z bankami in lizinškimi hišami,” dodaja. Brataševec pravi, da jim je za dokončanje Zelenega parka uspelo pridobiti dodatna finančna sredstva, zato naj bi projekt po nekaj letih zdaj le končali; to naj bi se po njegovi najnovejši napovedi zgodilo v dveh ali treh mesecih.

Primož Bataševec. | Avtor: Barbara Milavec Barbara Milavec

Komentarjev 1