Slovenija
46396 ogledov

Srednjeročna napoved: To nas čaka v prihodnjih dneh

Padavine v Ljubljani Profimedia
Polarni vrtinec je še vedno izjemno močan.

Te dni nas čaka precej kislo vreme. Jutri bo pretežno oblačno, na severovzhodu dopoldne še nekaj sonca, v zahodni, južni in osrednji Sloveniji se bodo občasno pojavljale manjše krajevne padavine, napovedujejo vremenoslovci portala Ciklon.si. Pihal bo jugozahodni veter, ki bo na severovzhodu okrepljen, zaradi česar je Agencija RS za okolje izdala opozorilo, najvišje temperature pa bodo med 6 °C in 11 °C.

Na ARSO dodajajo, da je v višinah pred začetkom poslabšanja zrak zelo suh, temperatura rosišča pa je zjutraj pod -40 stopinj Celzija.

Vreme 14. 2. | Avtor: Arso/meteo.si Arso/meteo.si
V torek bo prav tako oblačno. Padavine se bodo zjutraj na zahodu še okrepile in se razširile nad večji del Slovenije. Šele proti večeru bodo od zahoda postopno ponehale. Čaka nas tudi nekaj snega. "V Zgornjesavski dolini bo snežilo, drugod bo meja sneženja med 800 in 1200 metri, ob morju bo pihal jugo," napovedujejo na Ciklon.si. Najvišje temperature bodo med 3 in 8 °C, na Primorskem do 11 °C.

V sredo padavin ne bo, a bo še vedno zmerno do pretežno oblačno. Čez dan bo ponekod zapihal jugozahodni veter, ki bo na severovzhodu lahko okrepljen, najvišje temperature bodo med 6 °C in 11 °C.

V četrtek pa se obeta izboljšanje. Največ sonca bo na Primorskem, drugod bo deloma sončno z občasno spremenljivo oblačnostjo, pihal bo okrepljen jugozahodni veter, najvišje temperature bodo med 9 °C in 15 °C.

Februar bo precej toplejši od dolgoletnega povprečja.

Kakšen bo zaključek tedna?

V petek bo po napovedih vremenoslovcev sprva večinoma sončno, popoldne se bo v hribovitem svetu zahodne Slovenije postopno pooblačilo. Jugozahodni veter se bo popoldne in zvečer okrepil, a bo precej toplo, najvišje temperature bodo med 10 in 17 °C. "Na Rogli bodo v petek sunki čez 100 km/h," pišejo prognostiki.

Nato pa nas bo najverjetneje prešla vremenska fronta z nekaj dežja. "Največ padavin je pričakovati od sobotnega popoldneva do nedeljskega dopoldneva. Ohladilo se bo, meja sneženja bo po trenutnih izračunih na okoli 1000 m," napovedujejo na portalu Ciklon.si. 

Polarni vrtinec je še vedno izjemno močan, a bo čez mesec marec postopno slabel do končnega zloma v mesecu aprilu, "kar pomeni, da lahko pričakujemo več vdorov polarnega zraka proti jugu".

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • molka 22:06 13.februar 2022.

    panika na panika dejte se zresnt zurnalovci, niste normalni.