Slovenija
88210 ogledov

Srednjeročna napoved: Prihaja vremenska fronta, nato sledi tole

Slovenija 11.09.2013 dez, promet, cesta, slabo vreme, jesen, padavine, dezevno v Saša Despot
V sredo se bo pred vremensko fronto na vzhodu zaradi jugozahodnika lahko ogrelo čez 20 °C.

V naslednjem tednu nas ponovno čaka pretoplo vreme za ta letni čas, le zjutraj bo razmeroma hladno, napovedujejo vremenoslovci portala Ciklon.si v novi srednjeročni napovedi.

Jutri bo sprva pretežno oblačno, ponekod z meglo, nato se bo zjasnilo in bo večinoma sončno. Ogrelo se bo do tja med 12 °C in 17 °C. Tudi v torek bodo temperature podobne, le da bo bolj oblačno, ponekod bo zapihal jugozahodni veter. 

Pred fronto otoplitev, nato mraz

V sredo pa se bo pred vremensko fronto na vzhodu zaradi jugozahodnika lahko ogrelo čez 20 °C, pišejo na portalu Ciklon.si. Dodajajo, da bo na severovzhodu deloma sončno, drugod bo pretežno oblačno, zlasti v hribovitem svetu zahodne Slovenije pa bo občasno rahlo deževalo.

Vremenska fronta, ki nas bo prešla v četrtek, ne bo prinesla velikih količin dežja, še največ ga bo padlo v hribovitem svetu zahodne Slovenije - lokalno do 60 milimetrov padavin.

Zatem sledi ohladitev. Zapihal bo severni veter, na Primorskem burja. "Višinsko jedro nad Balkanom prinaša največ sonca na Primorskem, drugod pa bolj spremenljivo, na vzhodu tudi možnost dežja, ki bi ga lahko prinašalo tudi proti osrednji Sloveniji."

V petek bo sicer največ sončnega vremena na Primorskem s temperaturami do 17 stopinj Celzija, drugod bo zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho s temperaturami med 9 °C in 14 °C.

Tudi v soboto bo večinoma oblačno in deževno, pa tudi hladno, pišejo vremenoslovci. "Meja sneženja bi bila po trenutnem izračunu na okoli 1300 m," dodajajo.

Hiter začetek in konec zime?

Kot pojasnjujejo, hladnejše morje prinaša manj neviht. "Zaradi normalnega MDR se zgodi, da je severneje morje precej toplo. In nič drugače ni tudi sedaj, imamo zelo toplo območje okoli Nove Fundlandije. Hkrati z La Nino nam je to prinašalo hiter začetek zime in tudi hitrejši konec zime. Napovedi za Evropo v drugi polovici novembra se niso bistveno spremenile z grebenom nad Grenlandijo," še dodajajo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.