Slovenija
13 ogledov

Šrot ponudil odstop

Predsednik SLS Bojan Šrot je po poročanju Radia Slovenija zaradi slabega rezultata na volitvah organom stranke ponudil odstop. Kot je znano, je pred volitvami dejal, da stranka pričakuje, da bodo dosegli približno 10-odstotni volilni uspeh, in napovedal, da bo v primeru, da tega rezultata ne bo, odstopil.

Na dan volitev je to iz istega razloga storil tudi predsednik stranke NSi, ki se v državni zbor glede na za zdaj še neuradne rezultate ni uvrstila, Andrej Bajuk. Vodenje stranke je do izrednega kongresa prevzela evropska poslanka  Ljudmila Novak. Podpredsednik stranke Alojz Sok napoveduje, da bi izredni kongres lahko bil še letos. Kdo bi lahko vodil stranko po kongresu, Sok ni želel ugibati. “ Vidim veliko ljudi, a na koncu bodo odločili delegati na kongresu."

Na vprašanje, ali bi to lahko bil Lojze Peterle, je dejal: " Zelo vesel bi bil, če se bo za to odločil." Sebe na tem položaju Sok ne vidi. Nekdanji sodelavec Peterletovega volilnega štaba Marko Pogorevc meni, da bi Peterle lahko krščanski stranki zagotovil od 9 do 11 odstotkov glasov. “ Peterle je simbol krščanstva, kot je Bajuk simbol domobranstva,” meni Pogorevc, ki ima odstop Bajuka za “ prvi korak k sanaciji stranke v smeri močne desne krščanske stranke”. SLS za zdaj o vstopu v Pahorjevo vlado ne razmišlja, saj jih tja do zdaj nihče ni povabil. “ O tem bo odločal glavni odbor, takšne možnosti ne zavračamo, odločali pa bomo predvsem na podlagi programa SLS,” pravi predsednik SLS Bojan Šrot.


Zaradi volilnega izida, ki je bil slabši kot pred štirimi leti, bo svoj odstop organom stranke ponudil tudi predsednik Slovenske ljudske stranke Bojan Šrot. Dejal je, da bo držal obljubo, in ponudil odstop, na organih stranke pa bo potem odločitev o njegovi nadaljni usodi. K odstopu ga je sicer že pozval župan Železnikov Mihael Prevc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.