Slovenija
920 ogledov

Številke izginile z dna embalaže

Alpsko mleko
1/2
Žurnal24 main
Številke dnu embalaže alpskega mleka Ljubljanskih mlekarn, ki so pred časom burile duhove po spletnih omrežjih in elektronski pošti, nismo našli na najnovejših pakiranjih.

Ob uvedbi številk 12345 na dnu embalaže alpskega mleka, ki označuje sledljivost embalaže, so po elektronski pošti zaokrožila lažna sporočila, da številke pomenijo, kolikokrat je bil rok uporabe mleka pretečen, oziroma kolikokrat so ga na novo prepakirali.

Sporočila, čeprav lažna, so med uporabniki zaokrožila hitro in sprožila nešteto vprašanj in pisanj po spletnih forumih. Zdaj so dobro vidne številke, tudi zaradi nepreverjenih govoric,  preselile na drugo mesto na embalaži.

Številke pomenijo sledljivost embalaže

V službi za odnose z javnostmi v Ljubljanskih mlekarnah so odločitev pojasnil: "Številke 12345 se še vedno nahajajo na dnu embalaže Alpskega mleka, le na drugem mestu. Dobavitelj embalaže za omenjeno mleko je podjetje Tetra Pak, ki nam je pojasnilo, kaj pomenijo te številke. Gre za to, da embalažo tiskajo na več trakov hkrati, ki jih morajo zaradi sledljivosti embalaže oštevilčiti. Številka 12 45 denimo označuje, da je bil ta paket natisnjen na tretjem traku v njihovi proizvodnji."

Komentarjev 4
  • KOJAK 17:00 29.december 2013.

    Če uporabiš sive celice, ugotoviš, da ima Tetrapak samo 5 linij za TO VRSTE EMBALAŽE. Linije delujejo skoraj 24 ur na dan in če želiš gor tiskati datum in uro bi rabil še dodatno enoto za datiranje, bebasti slovenceljni pa ...prikaži več bi mislili da je tisti datum, dejanski datum pakiranja mleka ali katerega drugega izdelka. Ti isti slovenceljni so že zdaj mislili, da ta številka pomeni kolikokrat so prepakirali mleko.... me zanima kateri proizvajalec bi označeval kolikokrat prepakira kakšno živilo.

  • Sašo Muc 16:55 29.december 2013.

    Hehe da majo ljudje dejansko tolk domišije. Ja kolk trakov pa bi rad da to tiska, sej to celo balo natisnejo pa pol razrežejo. Resno če bi prepakirali... zakaj bi to sploh pisal na embalažo + zakaj se vsi tolk ...prikaži več vtikujejo v značke za kakovost in poravnavo tiska od zdravil do navanih embalaž, nekje mora bit značka za poravnavo, barvno preverjanje in podobno, zadnje čase vsi same baubaue iščejo.

  • Boštjan Ožanič 16:05 29.december 2013.

    A dejte no...ne me hecat. Tetra Pak premore samo 5 trakov v svoji proizvodnji?! Naj najdejo kakšen boljši izgovor. In kaj jim to pomeni na kateri liniji je bila embalaža izdelana, če ne vedo ne datuma ne ure proizvodnje?