Slovenija
12503 ogledov

Številne občine sprejele dodatne ukrepe

nošenje mask na prostem Saša Despot

Vse slovenske statistične regije so na rdeče seznamu, kar pomeni, da so povsod zaprti lokali, obvezno je nošenje mask na prostem. Z jutrišnjim dnem bodo nastopili novi ukrepi, saj se je vlada odločila za zaprtje nekaterih prodajaln, nastanitvenih obratov, naslednji teden bodo zaprti tudi vrtci. Vrtčevsko varstvo bo organizirano le za starše, ki varstvo nujno potrebujejo. 

Premier Janez Janša je župane pozval, naj samoiniciativno v okviru svojih pristojnosti sprejemajo vse ukrepe, da se tudi v lokalnih okoljih zameji širitev virusa. Tako so številne občine že sprejele dodatne ukrepe.  

LJUBLJANA

Mestna občina Ljubljana je med drugim dala UKC Ljubljana na voljo 100 parkirnih dovolilnic za zaposlene za parkiranje na parkirnih mestih v okolici UKC, uporabnike posebne rabe javnih površin v lasti občine za namene gostinskih vrtov in najemnike poslovnih prostorov v lasti MOL pa so oprostili plačila občinske takse oz. najemnine od 19. 10. do 30. 11. Več informacij na povezavi.

MARIBOR

Mestna občina med drugim vzpostavlja telefonsko številko in elektronski naslov za pomoč občanom. Dodatne ukrepe sprejema tudi Snaga MariborSpremembe režima so tudi v Zavetišču za živali Maribor.

KRANJ

Mestna občina je vzpostavila telefonsko številko za pomoč občanom. Mestna občina k sodelovanju poziva prostovoljce, ki so pripravljeni pomagati, spreminja se tudi delovanje nekaterih enot Mestne knjižnice Kranj. Komunala Kranj uvaja spremenjeno poslovanje

KOPER

Mestna občina med drugim uvaja nov režim uporabe športnih objektov, vse dodatne informacije so dostopne na spletni strani Mestne občin. Od sobote bo parkiranje na vseh javnih parkiriščih Mestne občine Koper brezplačno. Občinska uprava s strankami posluje v omejenem obsegu. Več informacij o ukrepih Mestne občine Koper na povezavi.

NOVO MESTO

Mestna občina med drugim uvaja spremembe v poslovanju Skupne občinske uprave Dolenjske.

VELENJE

Informacije za občane so na voljo na tej povezavi. Do nadaljnjega je ukinjen brezplačni prevoz, namenjen starejšim od 65 let ter gibalno oviranim - Kamerat, omogočena je dostava živil in hrane ter aktivirana telefonska številka za starostnike "Kr povej":

MURSKA SOBOTA

Mestna občina med drugim vzpostavlja dežurno telefonsko številko in poziva Klub prekmurskih študentov, da se njihovi člani vključijo v humanitarne organizacije kot prostovoljci, vse informacije pa občani lahko dobijo na spletni strani občine.

SLOVENJ GRADEC

Mestna občina vzpostavlja telefonsko številko in elektronski naslov za pomoč občanom. Aktiviran je tudi občinski štab Civilne zaščite. Vse informacije glede občinskih ukrepov za zajezitev novega koronavirusa lahko občani najdejo na spletni strani občine.

AJDOVŠČINA

Štab Civilne zaščite Občine Ajdovščina je med drugim sprejel ukrep o prepovedi uporabe javnih otroških in zunanjih športnih igrišč, več informacij na povezavi.

BRASLOVČE

Občina je spremenila delovanje občinskih uprav.

BRDA

Aktiviran je občinski štab Civilne zaščite, prepovedana je tudi uporaba vaških igrišč, otroških igral in telovadnih naprav, ki se nahajajo na prostem in so namenjeni javni uporab. 

CERKLJE NA GORENJSKEM

Občina med drugim omejuje uporabo igralnih in športnih (rekreacijskih) površin v upravljanju in lasti občine, informacije na povezavi.

ILIRSKA BISTRICA

Športna in otroška igrišča ter pokriti športni objekti v lasti občine so zaprti.

IZOLA

Občina je med drugim aktivirala občinski štab Civilne zaščite, vse pomembne informacije glede občinskih ukrepov in koronavirusu pa občani najdejo na spletni strani občine.

KOČEVJE

Občina med drugim obvešča o spremenjenem obratovanju objektov Zavoda Kočevsko.

KOMEN

Občina Komen je delodajalce, ki imajo zaposlene na sedežu ali poslovni enoti na območju Občine Komen, pozvali k testiranju vseh zaposlenih na protitelesa v krvi in/ali testiranje z antigenskim testom. Testiranje naj bi se začelo v drugi polovici prihodnjega tedna. Občina Komen bo v celoti plačala testiranje vsem zaposlenim s stalnim prebivališčem v občini Komen, zaposlenim, ki nimajo stalnega bivališča v občini Komen pa 50 odstotkov stroškov testiranja, razliko bo moral pokriti delodajalec. Polna cena obeh testiranj je okrog 20 evrov, so sporočili prek spletne strani občine.

KRŠKO

Občina med drugim vzpostavlja kontakte za pomoč občanom.

LAŠKO

Občani lahko opravke na občini urejajo le po predhodni najavi.

MEDVODE

Občina med drugim ponovno vzpostavlja interventno oskrbo starejših in obolelih ter ukinja uradne ure občinske uprave.

MEŽICA

Občina je med drugim uvedla pomoč obolelim osebam. Vse dodatne informacije lahko občani najdejo na spletni strani občine.

PIRAN

Prepovedana je uporaba vseh javnih otroških igrišč in drugih športnih površin na celotnem območju občine. Omejen je tudi vstop v stavbo občinske uprave.

POLZELA

Spremembe poslovanja občinske uprave.

POSTOJNA

Občina je med drugim aktivirala občinski štab Civilne zaščite.

PODČETRTEK

Delo občinske uprave bo potekalo omejeno, dosegljivi bodo preko elektronske pošte in telefonske številke. Vstop v občinske prostore je mogoč po predhodnem elektronskem ali telefonskem dogovoru z občinskim uslužbencem.

ŠENTJUR

Štab Civilne zaščite Občine Šentjur deluje na Mestnem trgu 10, dosegljiv je na telefonski številki 03 747 13 22 ali preko elektronske pošte stab.cz@sentjur.si.

TRBOVLJE

Občina vzpostavlja predhodno naročanje občanov na Upravno enoto Trbovlje. Začasno zapirajo občinsko blagajno
Začasno zapirajo tudi športna in otroška igrišča. Do naslednje sezone se ukinja sistem izposoje električnih koles TRajBi.

VOJNIK

Vse informacije glede občinskih ukrepov za zajezitev novega koronavirusa lahko občani najdejo na spletni strani občine.

ZREČE

Štab Civilne zaščite Občine Zreče je dosegljiv na telefonski številki 03 757 17 14 in preko elektronske pošte cz@zrece.eu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • TistoPravo 18:31 23.oktober 2020.

    Ne pozabite poravnat estx, davek na nepremičnine...karavana gre dalje. Nadomestilo za stavbno zemljišče je na položnici že kar pod kodo estx, kar je koda za dsvek na nepremičnine.