Slovenija
11835 ogledov

Število novo okuženih spet visoko: 34 pozitivnih primerov več kot v nedeljo

covid-19 UKC UKC LJ
Število hospitalizacij se je v zadnjem tednu podvojilo.

V ponedeljek so ob 2247 opravljenih testih potrdili 82 okužb z novim koronavirusom Sars-CoV-2. 

V bolnišnici se zaradi bolezni covid-19 zdravi 50 bolnikov, deset na intenzivni negi. 

Največ novih primerov so odkrili v Ljubljani, kjer so jih potrdili 17, in v Mariboru, kjer so odkrili 11 novih okužb. Po tri nove okužbe so potrdili v Braslovčah, Pivki in Domžalah, po dve v Kranju, Ilirski Bistrici, Kungoti in Pesnici ter po eno v Celju, Žalcu, Slovenski Bistrici, Kamniku, Medvodah, na Igu, v Tišini, Turnišču, na Jesenicah, v Račah-Framu, Slovenskih Konjica, Škofji Loki, Borovnici, Kopru, Novi Gorici, Postojni, Ajdovščini, Kočevju, Gornji Radgoni, Logatcu, Metliki, Šenčurju, Beltincih, Dornavi, Šmartnem ob Paki, na Vranskem, v Cerknici, Cekrnem, Divači, Dobrepolju, Dobrovniku, Izoli, Križevcih, Markovcih, Mozirju in Vitanjah.

Število hospitalizacij se je podvojilo

V enem tednu se je podvojilo število bolnikov, ki potrebujejo zdravljenje v bolnišnici in na oddelku za intenzivno nego. "Če bo šlo s tem tempom naprej, si lahko predstavljamo, kakšno število bolnikov bomo morali obravnavati čez mesec dni," je za RTV SLO včeraj zvečer povedala vodja strokovne skupine pri ministrstvu za zdravje Bojana Beović "To lahko okrni delo na drugih programih, dostopnost do zdravnika se lahko zmanjša. Na to morajo misliti tudi tisti, ki mislijo, da za covid-19 ne bodo zboleli oz. bodo imeli blago obliko, a bodo vendarle lahko potrebovali zdravnika kako drugače."

Bojana Beović Covid-19 Slovenija "V enem mesecu imamo lahko situacijo kot spomladi v Italiji"

covid-19 UKC | Avtor: UKC LJ UKC LJ

Covid in otroci Covid-19 Slovenija V tej slovenski občini dodatne omejitve in zapiranja zaradi naraščanja okužb

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • suineg78 13:13 15.september 2020.

    Da. 34 več kot nedelja, ampak 17 MANJ!!! kot sobota in 26 MANJ!!! kot PETEK. IDIOTI!

  • behojot874 11:24 15.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. netprofit10.com

  • dejan75 10:30 15.september 2020.

    Zakaj ne podajate okužene v odstotkih glede na opravljene teste? Brez veze namerno ustvarjate nepotrebno paniko! Jasno je, da so številke vsak dan višje, če se vsak dan opravi več testov! Pomembno je kolik % izmed tistih, že itak ciljano ...prikaži več testiranih, je tudi okuženih. V realnosti je tako % okuženega prebivalstva itak nižji, saj se testira LE TISTE, ki imaje vsaj nekaj znakov, da bi lahko bili okuženi.