Slovenija
8 ogledov

Stoli in mize s Slovenske po celotnem mestu

slovenska cesta MOL
Razpis za izvajalca del na Slovenski cesti že ta mesec, žepne parke pa bodo premestili na več lokacij.

Dobrega pol leta po začasni postavitvi miz in stolov na odseku Slovenske ceste je Mestna občina Ljubljana celotno postavitev umaknila. Na občini pojasnjujejo, da bodo elemente, ki so bili sestavni del začasne ureditve Slovenske ceste, namenili za projekt Parkplac, kar so načrtovali že ves čas.

S projektom želi občina na račun nekaj parkirnih mest urediti zelene oaze, ki bodo namenjene posedanju na ulici. Predvidoma naj bi jih že ta mesec postavili na Beethovnovi, Kersnikovi, Slomškovi ulici, Rimski cesti ter Gornjem trgu.

Nadomestne ureditve ne bo

Za začasno ureditev, ki je vključevala 19 enot s stoli, mizami in koriti z drevjem ob Slovenski cesti, je občina namenila nekaj manj kot 22.000 evrov. Nadomestne ureditve pa ob Slovenski cesti ne načrtujejo, saj naj bi se načrtovana obnova dela odseka, ki je zaprt za promet, začela kmalu. Občina naj bi predvidoma že maja objavila razpis za izvajalca del.

Širši pločniki in kolesarske

Že ob septembrskem zaprtju odseka Slovenske ceste med Šubičevo ulico in Gosposvetsko cesto za osebna vozila so na občini napovedali, da ob prenovi načrtujejo širše pločnike in kolesarske steze ter drevored. Zaprtje ceste pa je tudi eden od ukrepov za dosego ciljev za izboljšanje ozračja. Odlok o načrtu kakovosti zraka v Ljubljani predvideva, da se bo do leta 2020 tretjina vseh poti v mestu opravila peš in s kolesom, tretjina z javnim prevozom in taksiji, preostalo pa z osebnimi avti. Tako naj bi se za 40 odstotkov povečalo število kolesarjev, za 50 odstotkov več prometa pa naj bi v Ljubljani opravili z avtobusi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice