Slovenija
2915 ogledov

Tako glede prireditve odgovarja OKS. V teku je inšpekcijski nadzor.

Olimpijski komite Slovenije se brani, Krek poudarja, da je na vrsti zdravstvena inšpekcija.

Na Olimpijskem komiteju Slovenije (OKS) zatrjujejo, da so dobrodelno javno prireditev, na kateri je bilo 140 ljudi, včeraj zvečer organizirali skladno s priporočili in navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). Pridobili so tako soglasje NIJZ v skladu z odlokom o začasni splošni omejitvi oziroma prepovedi zbiranja ljudi kot tudi soglasje policije. Kot organizatorji so za dogodek vodili listo prisotnih, ob vhodu na dogodek so informacijske table obveščale o primerni medsebojni razdalji in higieni kašlja, vsebovale pa so tudi splošna pravila za preprečitev širjenja okužb.

Udeleženci večera so bili - poudarjajo na OKS - natančno seznanjeni s pravili vedenja. Do prihoda v dvorano so vsi nosili zaščitne maske, ob vstopu v dvorano pa so jih sneli. Sedežni red je bil po njihovih navedbah vnaprej določen, sedeži pa so bili razvrščeni ob upoštevanju zadostne razdalje dveh metrov. Bližje skupaj so lahko sedeli le člani istega gospodinjstva. Iz tujine je pripotovalo 32 gostov, njihovi testi na covid-19, ki niso bili starejši od 48 ur, pa so bili negativni, so poudarili.

Maske Slovenija "Očitno ukrepi za vladne funkcionarje ne veljajo"

Krek: "Na vrsti je inšpekcija" 

Direktor NIJZ Milan Krek je medtem poudaril, da bi moral organizator nadzorovati uporabo mask na prireditvi. "Ni dovolj, da samo pove, kako se je treba vesti," je dejal. Prireditev se po njegovih besedah sploh ne bi smela odvijati, dokler si navzoči ne bi namestili mask.

Spomnil je na odlok o začasnih ukrepih za zmanjševanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z novim koronavirusom, ki je začel veljati v soboto in določa, da so v zaprtih javnih prostorih maske z nekaj izjemami obvezne ne glede na to, ali lahko vzdržujemo medosebno razdaljo.

Zdaj je po Krekovih besedah na vrsti zdravstvena inšpekcija, da ukrepa. Razpolaga namreč z vsemi mnenji NIJZ.

Zdravstvena inšpektorat je za Večer pojasnil, da so glede dogodka prejeli več prijav. Inšpekcijski nadzor je v teku, do zaključka ga ne komentirajo.

Maske Slovenija Šolsko ministrstvo šolam razdelilo pol milijona mask

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • kapibara 10:36 23.september 2020.

    Res je, za tiste prve pol ure fotkanja, bi pa ja lahko naredili scenografijo za javnost.. Ko se pa luči ugasnejo, pa : Užežei mal...

  • kapibara 10:35 23.september 2020.

    Pa še ena cvetka, na ta račun: https://nova24tv.si/slovenija/politika/quod-licet-iovi-non-licet-bovi-ali-zakaj-ceferin-sme-ministrica-kustec-pa-se-mora-opravicevati/

  • Avatar lolekbolek
    lolekbolek 05:54 23.september 2020.

    Predstava za javnost :)