Slovenija
265 ogledov

Tako gre Hofer Telekomu dober mesec po vstopu na trg

Hofer Telekom Anže Petkovšek
Po dobrem mesecu na trgu je Hofer Telekom drugi operater, h kateremu uporabniki največ prenašajo svoje mobilne številke. Več kot pol jih "naročnino" plačuje prek spleta.

"Tako po številu uporabnikov že presegamo zastavljene cilje, skladen z našimi pričakovanji pa je tudi način uporabe storitev HoT," po dobrem mesecu na trgu pravijo v Hofer Telekomu. 

"Po podatkih upravljavca Centralne baze podatkov je HoT na drugem mestu med operaterji, h katerim uporabniki prenašajo svoje mobilne telefonske številke. Ob tem je precejšen delež uporabnikov obdržal HoT-ove številke. Potrjujejo se tudi naša pričakovanja glede potreb in uporabe storitev mobilne telefonije. Približno polovica uporabnikov se je odločila za aktivacijo tarif HoT MAXI in HoT EXTRA, ki vključujeta velike količine prenosa podatkov," pravijo. 

Paketa ponujata po tri tisoč minut pogovorov in tri tisoč SMS sporočil, MAXI za 9,99 evra 20 GB prenosa podatkov, EXTRA pa za 14,99 50 GB prenosa podatkov. MMS sporočila niso vključena v kvoto, stanejo 3,9 centa. 

Tri četrtine uporabnikov uporablja splet ali aplikacijo

Očitno pa so uporabniki tudi tehnološko precej napredni. "Kar tri četrtine uporabnikov HoT za upravljanje storitve uporablja naš portal in/ali mobilno aplikacijo Moj HoT. Potrdila pa so se tudi naša predvidevanja, da uporabniki želijo več sodobnih možnosti za opravljanje plačil, saj kar polovica uporabnikov plačila opravlja preko spleta," so še pojasnili. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 25
 • Dixon 09:43 20.junij 2017.

  Sem slišal od znancev, da je omrežje precej majavo in da ne gre pošiljat mms-ov zaradi čudnih nastavitev of hot-a. Torej en odločen ne hoferju.

 • novispenjac 14:04 19.junij 2017.

  ne razumem. Zakaj sem fovš? Sam imam simobil, žena mobitel in znotraj ljubljanskega AC obroča imam na večih koncih slab signal (samsung s6 je ok telefon, ni to krivo).Je pa zanimivo, da hofer na veliko hvalijo "lucipin", "wizeman" ...prikaži več in drugi nicki, ki še nikoli niso komentirali. Študentje za 4eur/uro pišejo pozitivne kritike?

 • Avatar Lucipin
  Lucipin 13:07 19.junij 2017.

  Ja to je čista foušija zato nimaš pametnega odgovora.. ;))