Slovenija
11793 ogledov

Hoferjevi mobilni paketi: To je ponudba HoT

Hofer Telekom Anže Petkovšek
Novi mobilni operater na trgu HoT (Hofer Telekom) je predstavil svojo ponudbo.

Hofer Telekom (HoT) bo ponujal tri mesečne tarife ter možnost plačevanja po porabi, kjer bo ena enota stala 3,9 centa. 

Najbolj zanimiva bo po oceni Eve Aljančič, direktorice Ventocoma, ki je za Hofer pripravil to mobilno ponudbo, tarifa, ki za 9,99 evra na mesec ponuja 3000 minut pogovorov, 3000 SMS sporočil in 20 gigabajtov prenosa podatkov. 

HoT | Avtor: hot.si hot.si

Paket HoT Extra s tri tisoč minutami pogovorov in tri tisoč sporočili ter 50 GB prenosa podatkov, stane 14,99 evra na mesec. Za primerjavo, pri Telemachu paket Največ s 50 GB prenosa podatkov stane 20 evrov (za naročnike fiksnih storitev), sicer pa 25 evrov. Telemachov paket sicer vključuje neomejene klice, tudi MMS sporočila, ki so pri HoT plačljiva (3,9 centa), sto minut klicev iz Slovenije v EU, klice in sporočila v EU gostovanju ter 200 megabajtov prenosa podatkov v EU in ZDA. 

HoT | Avtor: hot.si hot.si

Tarifa HoT mini za 6,99 evra na mesec ponuja po tisoč minut pogovorov in SMS sporočil ter gigabajt prenosa podatkov. Telemach predplačnikom ob vklopu tarife revolucija za sedem evrov na mesec ponuja neomejene klice v omrežju, neomejena sporočila in dvatisoč megabajtov prenosa podatkov ali minut klicev v druga slovenska omrežja. 

Telemach | Avtor: telemach.si telemach.si

Ko pri HoT zmanjka zakupljenih enot, se dodatne računajo po tarifi Start, to je 3,9 centa za minuto pogovorov, sporočilo ali megabajt podatkov. 

S prodajo SIM kartic, ki bodo stale 1,99 evra, v trgovinah Hofer začnejo jutri. Njihova klicna številka bo 069. HoT bo uporabljal omrežje A1, v vseh paketih je vključen LTE s hitrostjo do 20/5 megabitov na sekundo, za višjo hitrost 50/10 megabitov na sekundo je treba doplačati dva evra na mesec, doplačilo je enako v vseh paketih. 

Paketi vključujejo le SMS sporočila, poslana MMS sporočila je treba doplačati, eno stane 3,9 centa. Omogoča pa HoT obvestila o zgrešenih klicih. 

Le trije dodatni stroški, cene ne bodo nikoli višje

Aljančičeva je zagotovila, da ne bo nobenih skritih stroškov. Menjava paketa, priključnina, začasen odklop, prekinitev pogodbe in podobno bo brezplačno, edini trije stroški, ki jih bodo dodatno zaračunavali, bodo dva evra za menjavo SIM kartice, ter po pet evrov za prenos številke ali menjavo številke. 

Hot je dal še eno precej revolucionarno zavezo, namreč da ne bodo višali cen. Te ne bodo višje nikoli, če se ne bo zvišal davek ali regulatorni ukrepi, če bi se A1 odločil, da bo podražil "najem" omrežja, "se bomo že mi pogovarjali", je dejala Aljančičeva. 

Na vprašanje, kako lahko omogočajo takšne cene, so pojasnili, da je odgovor učinkovit poslovni model. V podjetju, ki skrbi za HoT, so tako le štirje zaposleni, svojo priložnost pa vidijo v 300 tisoč uporabnikih, ki vsako leto zamenjajo ponudnika mobilne telefonije, 200 tisoč jih prenese tudi številko.

Matevž Martinuč, Hofer, Eva Aljančič, HoT mobil | Avtor: HoT HoT

"Na trgu ne bomo samo eno leto. Tiste, ki so vezani, bomo že počakali,"  je na pomislek, da je večina uporabnikov vezanih zaradi nakupa mobilnega telefona, odgovorila Aljančičeva. 

Možnost samodejnega plačevanja

Prav tako je ne skrbi že 115-odstotna penetracija na trgu, saj pravi, da je povprečje EU 135-odstotna in dodaja, da bo SIM kartico potrebovalo poleg tablic vse več naprav. 

Po njihovi raziskavi je kar 69 odstotkov uporabnikov dejalo, da si ne želijo obiskovati prodajnih mest mobilnih operaterjev, zato bo pri njih vse spremembe mogoče opraviti prek spleta ali mobilne aplikacije. Tako bo s podpisom na telefon možen prenos mobilne številke, polnjenje bo mogoče samodejno ali s predhodno potrditvijo uporabnika, plačevanje pa prek direktne bremenitve, s kreditnimi karticami, z nakupom vrednotnice v Hoferju, prek PayPala ali s kartico PaySafe. 

Možen tudi nakup telefonov

Omogočil bodo tudi ugoden nakup telefonov, a ne na obroke in brez subvencij in vezav. Iphone 7 32 GB stane 599 evrov (sto evrov cenejši kot v Big Bangu), prav toliko cenejši je Huawei P9, ki pri njih stane 449 evrov. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 46
  • Avatar Lucipin
    Lucipin 09:46 19.junij 2017.

    Ne bodo višali cen.. Kaj je to kakšen vic al kaj... Bodo višali brez skrbi.. Samo da si naberejo dovolj uporabnikov itn..

  • Smesko 16:25 15.maj 2017.

    Premalo? Kaj boš s 50 GB? 50GB ne porabiš nikoli - razen če ne downloadaš iger in filmov na veliko vsak dan... Jaz imam pri Simobilu 4GB in še nisem prekoračil (večina mesecev se drži pod 1GB), pa delam vse ...prikaži več kar večina uporabnikov počne - vsakodnevno: FB, yourube, ostale spletne strani, emaili, igre, updati (sicer večje raje dam dol preko Wifija),... Oprosti, ampak več kot 50GB na mobitelu res ne rabiš, razen če nameravaš imeti ta net kot "domači internet" in ga precej uporabljati za prenose oziroma ga uporablja tudi več računalnikov...

  • Smesko 16:20 15.maj 2017.

    To vem, ampak to pomeni le to, da lahko (kar že) zaračunavajo po isti ceni kot v Sloveniji. Torej 0,039€ na MB, kar mi ni interesantno, raje imam že zakupljeno neko količino v paketu. No, kakorkoli že, včeraj sem še ...prikaži več enkrat gledal reklamo in spletno stran in opazil, da piše (izgleda so popravljali naknadno), da pri vsakem paketu je "od tega v EU" in tako je vključen in prenos in klici tudi za EU, kar je perfect. Sedaj me ne zadržuje več nič in nobenega od moje družine in prijateljev, ki nimajo še pretečene vezave. 18 nas bo menjalo operaterja - pol ceneje za še enkrat več storitev (v istem ali boljšem omrežju - jaz sem že kar dolgo pri Simobilu in sem z omrežjem zelo zadovoljen pa se veliko gibljem po različnih krajih v Slo. in tujini) - samo bedak ne bi menjal.