Slovenija
4403 ogledov

Tako je bilo zjutraj v okolici Dunajske ceste

Popolna zapora Dunajske ceste
1/19
Žurnal24
Pripravljali smo se na prometni kolaps, na srečo pa do večjih zastojev ni prišlo.

Danes so začeli podirati južni del nadvoza nad Dunajsko cesto v Ljubljani. Popolna zapora ene najbolj prometnih cest v Ljubljani bo trajala štiri dni.

Z deli so začeli že ob enih zjutraj, na cestah so policisti z vseh ljubljanskih policijskih postaj. Čeprav so zaradi preusmeritve prometa vsi pričakovali dolge zastoje tudi tam, kjer jih običajno ni, pa je današnje jutro minilo relativno mirno.

Kot nam je sporočila bralka, ki se je v Ljubljano v službo pripeljala z vlakom, so se zastoji pojavljali večinoma v okolici železniške postaje. K temu so po njeni oceni pripomogli mestni avtobusi LPP, ki imajo nadomestno postajališče prav pred vhodom na železniško postajo. Več fotografij dogajanja na cestah si lahko ogledate v galeriji.

Gre za eno najkompleksnejših faz v sklopu gradnje novega Potniškega centra Ljubljana.

1/12
Saša Despot

Po izteku popolne zapore bosta do 30. marca na tem območju samo dva pasova v vsako smer, kar bo močno vplivalo na pešce. "Tisti, ki bodo šli iz juga na sever, bodo iz Trga OF imeli dve možnosti: ali gredo v podhod, ki jih pripelje na Vilharjevo, ali pa gredo obvezno čez križišče proti Tivolski in tam na enega od pasov na cestišču, ki bo namenjen kolesarjem in pešcem," je ob tem povedal ljubljanski župan Zoran Janković.

Od aprila do 26. junija bodo ostale še delne zapore pločnikov. Po tem datumu se bodo vse zapore ponovile zaradi izvedbe del na severni strani nadvoza.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Idioti 16:10 04.januar 2024.

    Mislim , da bi bilo potrebno blokirati začetek Šmartinske do Masarikove , kakor tudi zavijanje z Njegoševe desno na Masarikovo . To blokira promet do Celovške že danes , ko sploh ni prometa ! Naj gredo po Zaloški ali Poljanski ...prikaži več na Kajuhovo ali AC ! Lahko bi odprli nekdanji prehod čez tire na Pokopališki .Pohvalno , da so z Drenikove levo na Celovško dodali rumeno puščico , ki omogoča zavijanje še 4-5 dodatnim zavijalcem .

  • Idioti 16:02 04.januar 2024.

    Janša nikoli ni stopil na področje Stožic , mimo Magistrata je šel kot elija , je bil viden ! Zdaj me pa živo zanima , ko bo podvoz gotov , kako se bo Q sin s Trstenjakove vozil v Skupščino ...prikaži veččino na delo ? Čez Šiško ne more , smo tud tle naredili nov podvozna Celovški , Mogoče čez Zmaja , sam tud pri Zmaju je ena stran pripravljena za rušenje in nov podvoz ! Ostane mu samo Vojkova , AC , Zalog in Živalski vrt . No, ko bi ga sam tam mal zadržal , če ga že na Vzhodu LJ nočejo sprejeti !