Slovenija
3304 ogledov

Tako odgovarja vlada glede neprimernih Mahničevih tvitov

Žan Mahnič Saša Despot
Vlada je na današnji dopisni seji sprejela odgovor na pisno poslansko vprašanje Franca Trčka iz SD glede Mahničevih tvitov.

Franc Trček iz SD je državnemu sekretarju za nacionalno varnost Žanu Mahniču očital neprimerno komuniciranje na Twitterju. 

"Naloga državnih sekretarjev za nacionalno varnost v ustavnih parlamentarnih demokracijah ni blatenje državljank in državljanov na Twitterju, kar dobesedno dnevno počne sedanji tozadevni državni sekretar v kabinetu predsednika vlade. To ni naloga državnega sekretarja za nacionalno varnost tudi, ko državljanke in državljani udejanjajo ustavno pravico do zbiranja in združevanja," je v poslanskem vprašanju sredi julija zapisal Trček in vprašal, kdaj se bo to končalo in kdo bo za to prevzel odgovornost. Konkretnih tvitov, ki so se mu zdeli neprimerni, v poslanskem vprašanju ni navedel.

Vlada je, kot je zapisano v sporočilu po današnji dopisni seji, pisno poslansko vprašanje proučila in odgovorila: "Ustava Republike Slovenije v 39. členu zagotavlja svobodo izražanja misli, govora in javnega nastopanja, tiska in drugih oblik javnega obveščanja in izražanja. Vsakdo lahko svobodno zbira, sprejema in širi vesti in mnenja."

Janez Janša Slovenija Janša na Twitterju z reklamo za DeSUS in njeno predsednico

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 14
  • 893013820ee00f6d7f0f6e7ff02849229c05d5dd 20:09 13.avgust 2020.

    Edina rešitev pred to mafijo je visoka udeležba na volitvah. Potem pa po korakih ... očiščenje politične greznice kriminala korupcije in klientelizma.

  • mulc1 19:51 13.avgust 2020.

    Ne brat take teme levosučni ker boste imeli moteno spanje in možno mokrenje v že tako usrane rdeče gate

  • Avatar Leon
    Leon 19:35 13.avgust 2020.

    Torej je napis SMRT JANŠIZMU ....skladno z "Ustava Republike Slovenije v 39. členu zagotavlja svobodo izražanja misli, govora in javnega nastopanja, tiska in drugih oblik javnega obveščanja in izražanja. Vsakdo lahko svobodno zbira, sprejema in širi vesti in mnenja."! Prosim ...prikaži večim dajte to Jajotu in hlapcem razložiti ,da ne bodo preganjali državljane na ulicah .