Magazin > VIP
9412 ogledov

Znani Slovenci moči merili na Twitterju in "pokasirali"

Janez Janša Epa
Spozabili so se.

Prejšnji teden je prah dvignil uslužbenec ministrstva za notranje zadeve (MNZ) Borut Jakopin, kjer dela kot pooblaščenec za varstvo osebnih podatkov, ki je ob tragični utopitvi 10-letnega dečka v Soči tvitnil, da so slovenski CSD-ji leglo feministk, nedof****, zafrustriranih žensk. Kakšne bodo posledice, če bodo, ni znano, je pa zaradi neprimernih tvitov sodbo, kazen ali izgubo službe že "pokasiralo" nekaj znanih Slovenk in Slovencev, spet drugi pa so jo odnesli brez posledic.

Zagotovo je daleč najbolj odmeven tvit Janeza Janše iz leta 2016: "Na neki FB strani javne hiše ponujajo poceni usluge odsluženih prostitutk Evgenije C im Mojce PŠ. Eno za 30€, drugo za 35€. #ZvodnikMilan." Novinarki sta Janšo tožili in višje sodišče v Celju je letos v primeru novinarke RTV Slovenija Evgenije Carl potrdilo odločitev okrajnega sodišča v Velenju. Premier in predsednik SDS Janez Janša ji mora zaradi žaljivega tvita plačati 6 tisoč evrov odškodnine.

Pred kratkim pa sta se na Twitterju zapela tudi Janša in Slavko Bobovnik, ko je prvi objavil tvit Bojana Požarja, da je Planet TV odslovil Bobovnika. "Težko verjamem, a je res. Mandatar nastajajoče vlade ima danes čas ukvarjati se s čivki, kdo je, ali bo, voditelj kviza Milijonar. Res si štejem v čast g. @JJansaSDS. Se lahko to na tem svetu zgodi še kje," je tvitnil Bobovnik, Janša pa mu je odgovoril, da je to storil mimogrede in dodal: "Kar mirne živce, jastogi so še v morju."

slavko bobovnik | Avtor: Planet TV Planet TV

Med politiki pa je na Twitterju pogosto žaljiv tudi Zmago Jelinčič Plemeniti. Eden njegovih zadnji tvitov na primer: "V vročih poletnih uricah, ob pijači s pravniki, so povedali, da je namera Mirota Cerarja alias Cmerarja postaviti za dekana na pravno fakulteto."

Jezikavi tudi estradniki

Med sabo pa na Twitterju ne obračunavajo le politiki, temveč tudi drugi znani Slovenci. 

Miša Molk leta 2016 o Mariu Galuniču: "Mario Galunič baje zaradi preobilice dela slabo spi. Diagnoza: napačna stran odéje. Vzrok: naredi sam. Slog: pokrčen." 

Jonas Žnidaršič o nekdanji novinarki in pisateljici Damjani Bakarič ter njenih pogledih na covid-19: “To kokoš je treba kazensko ovadit. 'Virus je dober za imunski sistem.'  Pejt se ga čimprej nalest, pa da te vidimo.“ 

Podjetnik Božidar Novak o političarki Normi Korošec in njenih prizadevanjih, da bi se Albanski priseljenci naučili Slovensko: "Norma, saj si fajn. Ampak Bernard je pa ubog, ker mora to doma trpeti. In še karantena je."

Znana novinarka zaradi tvita ob službo

Leta 2015 je bil tvit o gasilcih usoden za službo novinarke POP TV, Bojano Ksela Rose, s katerim je razpravljala o resničnostnem šovu Enota 14, za izvedbo katerega se POP TV nato ni odločil.  "Težo in pozornost smo dali mladim, stare prdce pa obšli, zato niso za. Sploh pa je mnenje zveze samo mnenje in ni obvezujoče," je takrat zapisala Ksela.

bojana ksela | Avtor: Donald Rose Donald Rose

Ob službo kolumnistke je bila zaradi kontroverznega zapisa tudi  astrologinja Ema Kurent, ko je v reviji Lady zapisala: "Prav je seveda, da država skrbi za invalide. Ampak, glejte, invalidi navadno ne vozijo. /.../ Če si slep ali gluh ali brez roke ali noge ne moreš voziti avta. Če imaš kako manjšo hibo in lahko voziš avto, je pa tudi vseeno, če parkiraš kje drugje kot na prednostnem mestu.“ 

Pred kratkim pa je ostre besede Ani Roš namenil novinar portala casnik.si. V nos jim je šla njena objava na spletu, v kateri je komentirala pomanjkanje informacij ali načrta, kako se bodo stvari na področju turizma odvijale v prihodnje. "Gostje v Hiši Franko so svetovni požeruhi, tako rekoč predelovalni obrati za gnoj. To so ljudje, ki živijo zato, da jedo, ne pa da bi jedli zato, da živijo. Nobena pot, niti tista v kobariško zakotje jim ni odveč in predolga, da zaužijejo nekaj, česar doslej še niso,“ so bile ostre besede, za katere se je Časnik Ani kasneje tudi opravičil. 

Komentarjev 3
  • jakec1575 14:28 12.avgust 2020.

    proslavili bomo nov dan zmage, ko bodo sđs idi***m ukinili tviter racune, tudi PV ter vsem njihovih satelitom in kvazi novinarjem ala Požar, ki se napajajo iz državnih podjetij pod roko sđs in serjejo gnojnico po medijski in sploh slovenski ...prikaži več krajini. sami nesposobni papki, da majo sploh čas tvitat.

  • Albatroz 08:27 12.avgust 2020.

    Bi jih rad videl v okolici MB naj tam keremu sosedu v obraz rečejo kaj takega. Sramota da smo obsojeni na tako slabo stran ker so določeni brez možganov.

Sorodne novice