Slovenija
6710 ogledov

Tako se je Počivalšek odzval na osnutek poročila o nabavi zaščitne opreme

Zdravko Počivalšek Tamino Petelinšek/STA
Počivalšek zavrača vse obtožbe, "ki jih širijo mediji in opozicija".

Počivalšek verjame, da bodo preiskovalni organi ravnali korektno

Prvak SMC in gospodarski minister Zdravko Počivalšek napoveduje, da se bo argumentirano in dokumentirano odzval na osnutek revizijskega poročila računskega sodišča glede nakupa zaščitne in medicinske opreme v epidemiji. Osnutek so pričakovali in po hitrem pregledu ne vsebuje nič takega, kar sicer širijo nekateri mediji, je pojasnil.

"Želim si, da se zgodba nabave medicinske opreme dokončno razišče in zaključi, še posebej glede moje vloge v njej. Rad bi dokončno zavrnil medijsko predstavljene očitke in hočem nazaj svoje dobro ime," je v pisnem odzivu na današnjo novinarsko konferenco predsednika računskega sodišča Tomaža Vesela navedel Počivalšek. Dodal je, da z vsemi organi tvorno sodeluje.

Ob tem je minister poudaril, da so "politične zgodbice, povezane s konstruktivno nezaupnico in napovedano instrumentalizacijo preiskave za rušenje vlade, nesprejemljive". Verjame, da bodo vsi organi, ki preiskujejo to zadevo, ravnali korektno in da nanje ne bo vplival politični pritisk tega trenutka.

Zdravko Počivalšek Slovenija Počivalšek: Vprašanja so nas že vnaprej obtožila, obsodba pred procesom

"Na naše delo sem ponosen in zavračam vse obtožbe, ki jih širijo mediji in opozicija"

Je pa po njegovem mnenju zelo nenavadno, da je predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel na novinarski konferenci sploh predstavil osnutek poročila, saj gre za vmesen in tajen dokument, na katerega se bodo revidiranci šele odzvali. "Dejstvo, da se to dogaja v obdobju rušenja vlade in le nekaj ur pred sejo sveta naše stranke, meče zelo čudno luč na celoten postopek," je podobno kot pred nekaj dnevi, ko je Vesel v zvezi s tem že nastopil v javnosti, ocenil predsednik SMC.

Ponovno je poudaril, da so v težkih časih z ekipo trdo in pošteno delali, da so zdravstvenemu sistemu zagotovili nujno opremo. "Na naše delo sem ponosen in zavračam vse obtožbe, ki jih širijo mediji in opozicija," je dodal.

Računsko sodišče je namreč danes izdalo osnutek revizijskega poročila glede nabave zaščitne in medicinske opreme zaradi epidemije covida-19. Policiji so poslali dokument, v katerem so 13 izvedenih pogodb označili kot takšne, kjer bi lahko bili zaznani sumi kaznivega dejanja.

Tomaž Vesel poročilo Slovenija Vesel: Počivalšek naj pojasni, kaj so bili razlogi za njegova ravnanja

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 18
  • botile 04:54 31.december 2020.

    www︎.︎FideLizy︆.︆net - odličen prrojekt za odrrasle, ki želijo najti partnerja za sseks

  • 9500a530bb08b62e5ae0e5bc0ef3cb40cee3f21d 22:30 30.december 2020.

    Počivalš imel boš dovolj časa, da dokažes svojo nedolžnost.

  • Alfabeta 21:51 30.december 2020.

    Ko je bil levičarski minister ga je Nova24 kritizirala, danes mu pišejo hvalnice. Enako butaro pivčevo. Tomašič pa nam govori o 30 let starih lažeh komunistov.