Slovenija
60981 ogledov

Takšen regres bodo dobili v Sparu, izplačan bo maja

Uprava družbe Spar Slovenija Spar
Spar za sto evrov povišal znesek regresa, ob tem v podjetju še z novostjo: denarnim nagrajevanjem.

Podjetje Spar Slovenija, ki se s 5.270 zaposlenimi uvršča med največje trgovce v Sloveniji, bo maja izplačal regres v višini 2.000 evrov. Znesek je za 100 evrov višji kot lani, z višino pa se tudi letos uvrščajo med trgovce, ki bodo v Sloveniji izplačali najvišje zneske. "Visok regres predstavlja zahvalo zaposlenim za njihov trud, s tem pa hkrati spodbujajo motivacijo, zadovoljstvo pri delu in krepijo občutek pripadnosti zaposlenih," so zapisali v sporočilu za javnost. 

Pošta Slovenije Slovenija Noro, kakšen regres bodo dobili poštarji Eurospin, otvoritev, trgovina, Ljubljana Slovenija Take plače in regres imajo v Eurospinu, marca so jih spet zvišali

Novost: denarno nagrajevanje zaposlenih v trgovini

"Podjetje goji močno kulturo razvoja zaposlenih in redno spremlja njihovo zadovoljstvo z aktivnostmi ter ukrepi, ki spodbujajo dobro počutje na delovnem mestu. Ob tem zagotavlja tudi priložnosti za karierni razvoj, ki omogočajo posameznikom, da rastejo, napredujejo in si s tem povečajo tudi svoje prihodke," so prepričani v podjetju Spar Slovenija. 

Kot so sporočili, so letos razvili sistem SPAR Flex, novost za stimulativno denarno nagrajevanje najboljših zaposlenih v svojih trgovinah, ki s predanim in proaktivnim delom pripomorejo k dobremu poslovanju podjetja. "SPAR Flex omogoča posameznim zaposlenim v trgovinah, da na mesec lahko zaslužijo do 450 evrov bruto dodatkov k osnovni plači, če dosežejo vse cilje na štirih možnih področjih nagrajevanja. To pomeni, da bodo posamezni zaposleni v trgovini, ob izpolnjevanju vseh pogojev za izplačilo nagrade, lahko prejeli bruto plačo v višini več kot 2.000 evrov," trdijo v Sparu.

Pogoji za izplačilo denarne nagrade se med drugim vežejo na produktivnost, sodelovanje v mentorskih programih, delo na več oddelkih in nadomeščanju vodij v trgovinah, so dodali v sporočilu za javnost. 

Spomnimo, Spar sicer redno usklajuje plače svojih zaposlenih. Tako kot leto prej so tudi letos v januarju zaposlenim zvišali osnovne plače, v povprečju za okoli 5 odstotkov. Za stroške dela v letu 2024 bodo namenili skupaj več kot 7,2 milijona evrov dodatnih sredstev. Ob koncu leta 2023 so zaposleni prejeli tudi letno nagrado v obliki poslovne in osebne uspešnosti, povprečna višina nagrade za leto 2023 je znašala 645 evrov bruto na zaposlenega.  
Denar, evri, plača Slovenija Tako bo letos z regresom

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 10
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 06:34 12.april 2024.

    Pri nas letos 2200€ + plače gor za 12%!!!

  • Avatar Zokispoki
    Zokispoki 18:17 11.april 2024.

    Ko danes prideš v kakšen Interspar moraš biti najbolj pozoren na to, da se ne zaletiš v kašnega od zaposlenih, ki drveč z vozički nabirajo naročila za dostavo na dom. Glede na to, da bo tam teh zaposlenih že kmalu ...prikaži več več kot kupcev, bi moralo poslovodstvo za to vrsto nakupov pogruntati kakšen drug način "nabiralništva", npr. iz skladišča, ne pa trgovine in prerivanja z ostalimi kupci!

  • Ender3 16:12 11.april 2024.

    Denarja bo dovolj dokler bodo glavni oglaševalci in naivne kupce vabili z izjavo, da imajo najboljše razmerje med kvaliteto in ceno..Njihove najvišje cene so del inflacije, ki jo ta veletrgovec uvaža del dobička pa preliva v tujino.