Slovenija
971 ogledov

Takšne bodo mobilne cepilne enote v Sloveniji

cepljenje Saša Despot nacionalni koordinator za logistični del akcije množičnega cepljenja zoper covid-19 Jelko Kacin je obiskal cepilno mesto v Ljubljani
Minister za zdravje Janez Poklukar je danes napovedal zagon mobilnih cepilnih enot po vsej Sloveniji. Začeli bodo v Mariboru in na Ptuju. Na pomoč bodo pristopili tudi koncesionarji.

Ob svojem obisku stojnice za promocijo cepljenja proti covid-19 v Novi Gorici je minister Janez Poklukar povedal, da se vlada tudi širše pogovarja z zdravstvenimi domovi po Sloveniji glede uvedbe mobilnih cepilnih enot. Takšna bo jutri začela obratovati v Ljubljani. Njihovo delovanje bo izvajano tudi s pomočjo koncesionarjev.

Kot je pojasnil Poklukar, se trenutno dogovarjajo s približno 30 koncesionarji, ki bodo omogočili cepljenje tudi v njihovih prostorih. Nekateri se bodo pridružili terenskim mobilnim enotam zdravstvenih domov.

Mobilne cepilne enote bodo različne, kar bo odvisno od lokalnih okolij in možnosti. Ponekod bodo obratovale kot nadaljevanje trenutnih vstopnih točk za testiranje, ponekod bodo terenske.

Covid-19 Covid-19 Zdravje Alojz Ihan: S tesnobo pričakujem jesen, delta bo zagotovo prišla v Slovenijo Vlak, železniška postaja, izlet, potovanje Slovenija Evropsko digitalno potrdilo ne bo uporabno le za poletni dopust

''Hkrati smo ponovno aktivirali bolnišnice, ki bodo prestopile k cepljenju vseh zainteresiranih ali tistih, ki bodo v tem času hospitalizirani. Cepiva je v teh dneh dovolj, zato smo sprostili naročanje na cepljenje. S sproščanjem cepljenja omogočamo prosto izbiro neposredno na cepilnih centrih in tudi preko z-Vem,'' je dodal in pozval k cepljenju, da bodo jesenski meseci manj obremenilni za celotno družbo, primarni nivo zdravstva pa se bo tako lahko vrnil k večjem deležu preventivnega dela. Z večjo precepljenostjo bo tudi manj testiranja, je še zatrdil.

Poklukar je poudaril, da želijo doseči, da lahko preko portala Z-Vem ali neposredno v cepilnem centru vsakdo izbere cepivo. Ob tem je še pojasnil, da strokovna skupina spremlja izsledke študij glede prejetih odmerkov različnih vrst cepiv, a da ta možnost še ne bo na voljo.

Ob tem je bila izpostavljena dobra praksa Nove Gorice pri cepljenju. Kot je povedala direktorica ZD Nova Gorica, njihov zdravstveni dom pokriva približno 60 000 prebivalcev. Polno cepljenih je 17 700 prebivalcev, 3300 oseb je cepljenih z enim odmerkom, cepljenih pa je tudi14 otrok, mlajših od 16 let. Vsi, ki so še prijavljeni na seznamu, bodo v Novi Gorici prišlo na vrsto naslednji teden, zagotovilo pa se bo tudi, da se lahko prosto cepijo vsi zainteresirani. Vsaj 2 uri na dan bodo od takrat tudi za nenaročene in ponudili vsa cepiva, ki so na voljo.

Covid-19 Covid-19 Slovenija Novi podatki: Številke ugodne, a močno skrbi en podatek!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • suineg7878 19:01 22.junij 2021.

    Na stajerskem so obupne ceste. Pnevmatiko ali dve lahko predres se ko si parkiran. ;)

  • Avatar Leon
    Leon 17:02 22.junij 2021.

    Mobilni mehurčki in v njih cepilci ?

  • Avatar Leon
    Leon 14:55 22.junij 2021.

    Ali gre za združitev specialnih enot vojske in policije ,ki bodo z bojnimi vozili dostopali do vsakega posameznika in opravili domovinsko dolžnost po volji velikega diktatorja ?