Slovenija
2393 ogledov

Tanja Fajon prispela v Kijev

Tanja Fajon Kijev Reševalni pas/Twitter
Prisluhnila bo ukrajinskim potrebam po nadaljnji pomoči.

Zunanja ministrica Tanja Fajon je danes prispela na obisk v Kijev z namenom, da izrazi politično in praktično podporo Slovenije Ukrajini in njenim pogumnim ljudem, je objavila na Twitterju. Da bo v teh dneh odpotovala v ukrajinsko prestolnico, so v torek napovedali na zunanjem ministrstvu.

Začetek njenega obiska je s tvitom pospremilo tudi slovensko veleposlaništvo v Kijevu, ki je dodalo, da zunanja ministrica s tem izkazuje podporo in solidarnost Slovenije z Ukrajino.

Kot so v torek napovedali na MZZ, bo Fajonova predstavila dosedanjo slovensko pomoč Ukrajini in prisluhnila ukrajinskim potrebam po nadaljnji pomoči. Med drugim bo izrazila pripravljenost sodelovanja Slovenije pri povojni obnovi Ukrajine.

Po Berlinu in Zagrebu je to tretji dvostranski obisk zunanje ministrice v tujini od nastopa vlade premierja Roberta Goloba. Obisk v ukrajinski prestolnici v juliju sta večkrat napovedala tako ministrica kot premier.

Komentarjev 30
  • Idioti 18:16 27.julij 2022.

    Želi ti par raket pod rit !

  • Avatar GraceDibbs
    GraceDibbs 16:50 27.julij 2022.

    Najboljša ponudba ... Google je za vsa spletna dela od doma plačal 638 do 957 dolarjev na dan. Moja mlajša seestra je bila dva meseca brez dela, prejšnji mesec je bil njen ček 28537 dolarjev, tako da je delal doma ...prikaži več 3 ure dela na dan in zaslužil sčasoma lahko še večja ... Tako sem začel ................ >>>>>>>>>>>>>>>> www.ordcash.com

  • Avatar zoo
    zoo 16:08 27.julij 2022.

    Škoda za Tanjo, le kje je Zelenko, da se ni z njim rokovala?!