Slovenija
1527 ogledov

Tehnične težave na CSD-jih, možen zamik izplačil

CSD Šiška Anže Petkovšek
Zaposleni na CSD so imel v zadnjih dneh velike tehnične težave, zaradi česar lahko pride do zamika izdaje odločb in izplačil.

Zaradi težav na t. i. cistemu CSD-2 je bilo po poročanju Vala 202 več dni popolnoma onemogočeno delo z računalnikom - zaposleni niso mogli izdajati odločb, saj niso imeli dostopa do podatkov. 

Po informacijah radia so imeli težave v Ljubljani, Celju, v Črnomlju in na Koroškem.

Denar, štetje denarja Slovenija Kako je CSD iz 16 evrov višje plače nakuhal tisoč evrov na leto

Sindikalistka Irena Ilešič Čujovič je za Val 202 povedala, da je v mesecu januarju prenos podatkov v bazo IS CSD, ki je baza za uveljavljanje starševskega varstva in pravic iz javnih sredstev, že ves čas poteka upočasnjeno.

Zaradi tehničnih težav bi lahko prišlo do izplačila pravic iz javnih sredstev.

Z ministrstva za delo so sporočili, da bodo zagotovili dodatne datume obdelave za upravičence do otroškega dodatke in denarne socialne pomoči. "Poleg dodatnega datuma obdelave smo za upravičence do denarne socialne pomoči zagotovili še en dodaten datum izplačila, poleg 5. februarja še 10. februar," je za Val 202 povedala Valentina Vehovar z ministrstva.

Slovenija "Dva otroka sem morala preživeti s 1500 evri manj"

Na vprašanje ministrstva, ali bodo dobili upravičenci vsa izplačila pravočasno, je odgovorila: "To se bom potrudili in to je naš cilj doseči s temi ukrepi."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • kapibara 09:08 30.januar 2020.

    Imajo enormni porast pisanje vlog, za prejem socialnih transferjev, za vse pritepenec (ilegalne ali pa uradne) ki so iz tujerodnih plemen..