Slovenija
21 ogledov

Thaler: Šlo je za medijsko mafijo

Thaler je odločen oprati debel madež, ki mu ga je prizadejala afera s podkupovan Žurnal24 main
Nekdanji evropski poslanec Zoran Thaler je po sestanku s preiskovalci Olafa optimističen, da se bo zadeva ugodno razpletla.

Zoran Thaler je preiskovalcem Evropskega urada za boj proti goljufijam (Olaf) pojasnil svojo plat zgodbe glede korupcijskih obtožb. Za pogovor je zaprosil sam, z rezultatom sestanka pa je zelo zadovoljen. "V pogovoru mi je bila dana možnost, da predstavim vrsto dejstev in dokazov, da se sliši tudi druga stran. Dejstva in dokazi pa kažejo, da v času tega škandala, poskusa medijske kompromitacije s strani Murdochovega imperija, nikoli ni bilo materialnih pogojev, da bi prišlo do kakršnekoli podkupnine," je dejal Thaler.

Glede na odzive preiskovalcev meni, da "se bo stvar v redu iztekla in da bo šla v smeri oprostitve", kot se je to zgodilo v primeru španskega poslanca Pabla Zalbe Bidegaina, ki ga je Olaf oprostil vseh obtožb. "To bi bilo vsekakor dobro zame in mislim da tudi za ugled Slovenije, da se ta agonija tega bizarnega primera konča. Tako da danes vidim velik razlog za optimizem," je dejal Thaler.

"Šlo je za medijsko mafijo"

"Mislim, da je tudi Olafu vse bolj jasno, da je šlo v bistvu za medijsko mafijo, kot se je to pokazalo tudi v zadnjih šestih mesecih dogajanja v Veliki Britaniji glede Murdochovega imperija. Zadovoljen sem, da bo, kot sem napovedal že prvi dan, resnica, čeprav počasi, na koncu prišla na dan in da bo zmagala," je dejal.

Olafu je Thaler predal tudi veliko dokumentacije, predvsem elektronsko pošto iz časa afere, pa tudi drugo dokumentacijo o njegovem delu v parlamentu. Kot razume sam, ga na nov pogovor ne bodo vabili, upa pa, da bo Olaf preiskavo končal nekako do konca leta.

Komentarjev 4
  • privat 21:17 07.februar 2012.

    kaj je revež....tako nedolžen a tako kriv ?? Meni se ta voluhar tako smili ,da bi ga kar zaposlil v Slovenski vladi,ker so tam vsi tako nedolžni...in dobro plačani

  • R1789 21:41 22.september 2011.

    Pravi biser je, ni kaj!

  • KOJAK 18:30 22.september 2011.

    Ko poslušamo zagovore naših politikov človek dobi vtis, da so največji zločinci v Sloveniji prav novinarji.