Slovenija
35499 ogledov

To je glede testov za samotestiranje odločila vlada

samotestiranje Profimedia
Sprememba bo v veljavi že v petek.

Lekarne lahko že jutri začnejo izdajati teste za samotestiranje za vse učence, dijake in študente, je s spremembami odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja (PCT) odločila vlada na današnji dopisni seji. Teste je v lekarnah mogoče prevzeti brezplačno, stroške krije proračun.

Vlada je že na včerajšnji seji določila, da se bodo učenci, dijaki in študenti od 1. novembra testirali dvakrat tedensko, ob ponedeljkih in sredah. Samotestiranje za učence ostaja neobvezno, priporočilo pa po novem velja za učence vseh razredov, torej od prvega razreda dalje. Ob predvidenem pogostejšem testiranju pa na ministrstvu pripravljajo tudi protokol, da bodo učenci upravičeni do več testov kot doslej.

Samotestiranje je sicer potrebno tudi za udeležbo v športnih programih, športno rekreativnih dejavnostih in obšolskih dejavnostih.

Simona Kustec Covid-19 Slovenija Šolsko ministrstvo s to novico glede šolanja po počitnicah Covid-19 Covid-19 Zdravje Slovenske bolnišnice v to spremembo zaradi visokih številk okužb

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 08:07 29.oktober 2021.

    Včasih je bilo "špricanje" šole umetnost, sedaj le pokažeš ustrezno prepariran test...

  • mph2 22:13 28.oktober 2021.

    Hmm, ni mi jasno kako nekateri pridejo do interneta na varovanih zaprtih oddelkih.

  • lovro4 20:09 28.oktober 2021.

    Lahko bi še napisali, da virusa še nikjer na svetu niso dokazali, se pa naši šlogarji iz Instituta Babe Vange zelo trudijo na tem področju. Res, greznica je postala tale Zlovenija, v samo dveh letih! Nacistična, idiokratska pokrajina, kjer vladajo ...prikaži večo bebci in kriminalci. SRAMOTA !