Slovenija
34750 ogledov

To je vlada sprejela na dopisni seji

Denar, štetje denarja Profimedia
Vlada je sprejela amandmaje, ki se nanašajo na spremembo roka za izplačilo povračila izgubljenega dohodka zaradi karantene ali višje sile.

Predlogi amandmajev se nanašajo na spremembo roka za izplačilo povračila izgubljenega dohodka za obdobje od 1. julija 2021 do 31. decembra 2021, ki je enoten. Povračilo je izplačano najpozneje do 15. februarja 2022. Vlada je sprejela amandma, ki omogoča podaljšanje upravičenega obdobja za šest mesecev. Vlada lahko obdobje podaljša s sklepom v okviru nove dovoljene sheme državnih pomoči.

Upravičencu se povrne delno izgubljeni dohodek zaradi razloga odrejene karantene na domu, nezmožnosti opravljanja dela zaradi višje sile zaradi obveznosti varstva otroka zaradi odrejene karantene ali druge zunanje objektivne okoliščine nemožnosti obiskovanja vrtca ali šole, če ne more opravljati dejavnosti in organizirati opravljanja dejavnosti na domu.

vlada andrej šircelj Slovenija Vlada sprejela odločitvi glede bonov in upokojencev

Dva razloga nista vključena med upravičene razloge, in sicer višja sila zaradi zaustavitve javnega prevoza ali zaradi zaprtja mej. "Tovrstna razloga tudi nista bila vključena v dosedanjih predpisih, ki so urejali istovrstno upravičenje za samozaposlene, družbenike in kmete," so zapisali v sporočilu po dopisni seji. 

Višina delno povrnjenega izgubljenega dohodka znaša 250 EUR za vsako karanteno ali višjo silo zaradi obveznosti varstva otroka. V enem mesecu lahko prejme upravičenec največ 750 EUR.

Upravičenci bodo prek informacijskega sistema finančne uprave predložili vlogo najkasneje do 15. januar 2022. 

Vlada RS Janez Poklukar Slovenija Zdravje Končno odškodnina za cepljene proti covidu-19

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Margaret_Marshall 15:11 24.november 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦