Slovenija
3217 ogledov

To je vzrok smrti ugrabitelja avtobusa

ugrabitev LPP avtobusa
1/4
Anže Petkovšek Ugrabitev LPP avtobusa na Barjanski cesti v Ljubljani.
Posebna komisija je odkrila vzrok smrti moškega, ki je 4. aprila ugrabil avtobus Ljubljanskega potniškega prometa.

Smrt moškega, ki je 4. aprila ugrabil avtobus Ljubljanskega potniškega prometa, ni bila posledica uporabljenih prisilnih sredstev, je ugotovila posebna komisija, ki jo je za preiskavo primera imenovala generalna direktorica policije Tatjana Bobnar. Kot kaže zdravstvena dokumentacija, je 49-letnik umrl zaradi odpovedi srca, so sporočili s policije.

V Ljubljani je 4. aprila zvečer moški ugrabil enega izmed avtobusov potniškega prometa. Voznika je prisilil, da je zavil v smeri ljubljanske obvoznice, kjer pa sta ga prestregla policista. Med policijskim postopkom je osumljenec umrl, so danes spomnili na Generalni policijski upravi (GPU).

ugrabitev LPP avtobusa En mrtev Slovenija Ugrabil avtobus LPP, ena oseba mrtva

Postopek policistov je preverila komisija, ki jo je imenovala Bobnarjeva. Gre za ustaljeno prakso preverjanja zakonitosti in strokovnosti izvedenih pooblastil policistov v posebej občutljivih primerih, kakršen je bil tudi ta.

Komisija je ugotovila, da sta policista svoja pooblastila uporabila upravičeno, zakonito in strokovno, saj 49-letni moški ni upošteval njunih večkratnih zakonitih ukazov in opozoril. Da bi ga obvladala, sta tako uporabila plinski razpršilec, različne oblike telesne sile ter sredstva za vklepanje in vezanje.

ugrabitev LPP avtobusa Ugrabitev avtobusa Slovenija Ugrabitelj oblečen v črno, s sončnimi očali, svetlih las, govoril je ...

Med varnostnim pregledom je moški postal neodziven in ni več kazal znakov življenja. Policisti so takoj obvestili Operativno-komunikacijski center Policijske uprave Ljubljana in zaprosili za prihod reševalcev. Do njihovega prihoda so policisti izvajali temeljne postopke oživljanja, ki so jih nadaljevali zdravnik in reševalci Reševalne postaje Ljubljana, a neuspešno.

Smrt moškega tako po ugotovitvah komisije ni bila posledica uporabljenih prisilnih sredstev. To je mogoče razbrati tudi iz zdravstvene dokumentacije, ki jo je pridobila komisija in iz katere je razvidno, da pri uporabi prisilnih sredstev ni prišlo do poškodb, ki bi kakorkoli vplivale na smrt, so še zapisali na GPU.

Policijska akcija ob ugrabitvi avtobusa LPP Slovenija Video posnetek včerajšnje policijske akcije ob ugrabitvi avtobusa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 07:35 13.september 2019.

    kako strokovno policisti postopajo v takih primerih se lepo vidi v videu ob deložaciji družine Vaskrsić na primeru Troha, dva policista ga nosita za noge eden pa ga nosi tako, da ga drži za vrat in ga davi. Marsikdo bi ...prikaži več ob tako "strokovnem" postopku umrl. https://www.youtube.com/watch?v=ZZ_ZmlIGgRo

  • miho 16:50 12.september 2019.

    In zakaj se mu je srce ustavilo? To pa ni napisano...

  • kapibara1 15:34 12.september 2019.

    Pa tut če ga bi šicnil.. Ko bi pa kakega zaklal, bi pa vsi tulili: Za kuga majo pa orožje.. Vprašite žlahto udeležencev v zadevi.. - mislim, da mu bi še sol na rano sipal..