Slovenija
37519 ogledov

To pišejo Britanci o Johnsonovih medenih tednih v Sloveniji

boris johnson Epa
Britanski mediji so se razpisali o zakasnjenih medenih tednih, ki jih Boris Johnson preživlja pri nas.

The Telegraph med drugim piše, da je bila izbira Slovenije za zadnje počitnice predsednika vlade, preden zapusti Downing Street, pa tudi za zapoznelo poročno potovanje očitno idealna izbira. Boris Johnson in njegova soproga Carrie sta bivala v ekohotelu na Jezerskem v dolini Kokre. Tam lahko gostje uživajo v izvrstni hrani, med drgim ostrežejo tudi medvedovo mesto, kopajo se z veganskim toaletnim priborom, spijo v sobah brez WiFi-ja. 

Vila Planika, kjer se cene gibajo med 286 evrov in 642 evrov, je butični hotel s petimi zvezdicami, ki gostom obljublja, da bodo "upočasnili in uskladili svoj ritem z notranjim ravnovesjem". Po odhodu Johnsonovih sinoči sta lastnica hotela Katja Batagelj in njena hčerka Lana za The Telegraph povedali: »Bil je eden najprijetnejših gostov, ki smo jih imeli, zahteval ni ničesar. Nad hrano in pijačo je bil navdušen. Če bi bili vsi gostje kot on, bi imeli veliko srečo."

Johnsonova naj bi bila zelo aktivna, med drugim sta šla na pohod, se kopala v jezeru, obiskala sta Postonjsko jamo, nad katero naj bi bil Johnson navdušen. Kot je danes poročal DailyMail, si je počitnice plačal sam in v Slovenijo ni potoval na državne stroške, kot se je sprva špekuliralo. 

Oa britanska medija sta objavila še več fotografij Slovenije in jo označila za "zeleni biser Evrope". 

Vila Planika | Avtor: Vila Planika Vila Planika

boris johnson Slovenija S temi besedami se je Johnson poslovil od Slovenije

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 11
 • osojnikowski 13:26 10.avgust 2022.

  Pri nas so podjetniki vedno na udaru, ker je od revolucionarnega prekucništva dalje, zgodovino Slovencev predstavljajo samo Prešeren, Cankar, Kardelj, Drnovšek, ,Stanovnik, Makarovička, Jenull, Masleša, Bergant, v glavnem nepraktični ljudje, ki živijo vzporedno realnost...kdor si kaj upa prijeti, je takoj ...prikaži več "sovražnik naroda", fašist...žalostno, naši predniki se pbračajo v grobu.

 • Avatar pantani
  pantani 06:55 09.avgust 2022.

  "med drgim ostrežejo tudi medvedovo mesto",pa dobr,vi ste res polpismeni novinarji!!!

 • Avatar Mehičanka76
  Mehičanka76 02:58 09.avgust 2022.

  Me prav zanima kakšne veze je uporabil Batagelj in kakšna bo cena usluge, da je bil Johnson v njegovem hotelu in postonjski jami. Destinaciji kot je Jezersko se zdaj reče butično? Meni se zdi prej vse skupaj zahojeno, sploh ljudje.