Slovenija
1888 ogledov

To se je zgodilo osumljenim ugrabitve Belokranjca

lisice pripor aretacija Simbolična fotografija
Novomeško sodišče je sprejelo odločitev.

Trem tujcem, obdolženim, da so v začetku maja ugrabili 79-letnega Belokranjca, je novomeško okrožno sodišče za en mesec podaljšalo pripor. Obdolženi so kaznivega dejanja ropa, ugrabitve in odvzema motornega vozila, pripor pa jim je bil podaljšan zaradi begosumnosti in ponovitvene nevarnosti.

Nadaljevanje postopka je zdaj odvisno od tožilstva.

Ugrabljeni 79-letnik Slovenija Mirko Moravc: "Roko sem dal na srce, ker mi je tako tolklo"

Trije tujci - gre za 25-letnega državljana Maroka in 18-letna Alžirca - so obdolženi, da so 8. maja v Beli krajini ugrabili domačina, ga zvezali, strpali v prtljažnik njegovega avtomobila in se skupaj z njim odpeljali proti italijanski meji. Pred mejo naj bi avto zapustili in pot peš nadaljevali v Italijo. Tam so jih prijeli italijanski varnostni organi in jih predali slovenski policiji.

Vse tri so 10. maja s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki jim je na predlog tožilstva odredil pripor.

Ugrabitev je bila povod za protest, ki so ga nekaj dni zatem pripravili v Črnomlju. Konec maja je Črnomelj obiskal notranji minister Boštjan Poklukar, ki je prebivalcem ob južni meji obljubil dodatne varnostne ukrepe - med drugim dodatne začasne tehnične ovire, video nadzor in, če bo treba, tudi kadrovsko okrepitev.

Policija Slovenija Policija pojasnila, kako so štirje migranti v Beli krajini ugrabili 79-letnika

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • joze127 19:02 10.junij 2019.

    Bravo oblast, tako hiter razkroj državnosti ni uspelo nobeni vladi do sedaj. Slovenci smo cepci, ki jih je treba iztrebiti brez usmiljenja kot mrčes, ostali pa so po pomoti v zapori skladno z zafrustriranimi mladenkami iz Amnesty international.

  • joze127 19:00 10.junij 2019.

    Torej prehod meje sploh ni problem. Povejte že kaj ste spoštovani Slovenci, kolikor vas še je resnih in ne blefirate s Trubarjem, ampak približno veste, kaj so meje. Ali ste popolni cepci ali pa normalni ljudje, ki vedo kaj je ...prikaži več prehod meje brez dokumenta. Sedaj pa Slovence preganja policija zato, ker nimajo dokuemntov, ko pa pride kakšen ekonomski emigrant, in teh je največ, pa naj Fajonova laže kolikor hoče, pa ima pravico, de gre preko mejnega prehoda brez dokumentov in tako postane heroj.