Slovenija
6144 ogledov

Trije ugrabitelji 79-letnega Mirka v priporu

Policija Anže Petkovšek
Pred sodnika so stopili moški, ki so v sredo ugrabili 79-letnega Mirka Moravca.

Trije migranti, 18-letna Alžirca in 25-letni Maročan, so danes popoldne v Novem mestu stopili pred sodnika. Preiskovalni sodnik je za vse tri odredil pripor. Kot poroča portal DolenjskaNews, je sodnik zaradi begosumnosti in ponovitvene nevarnosti odredil enomesečni pripor.

Trojica je osumljena ugrabitve, ropa in odvzema vozila. Pri ugrabitvi naj bi sodeloval še en moški, ki pa ga policistom še ni uspelo izslediti. 

Ugrabljeni 79-letnik Slovenija Mirko Moravc: "Roko sem dal na srce, ker mi je tako tolklo"

Za soboto je v Črnomlju napovedan protest zaradi očitkov, da država premalo varuje mejo s Hrvaško.

Spomnimo, 79-letni Mirko Moravc je v sredo delal v vinogradu, ko je do njega pristopil tujec in ga prosil za vodo. Ko je odložil škropilnico, sta do njega pristopila dva moška, eden je imel v rokah nož. Moravcu so zvezali roke za hrbtom, nato pa še noge in ga namestili v prtljažnik avtomobila. 

Po šestih urah vožnje se je njihova pot končala v vasi Prelože na Krasu, od koder so moški odšli v smer proti Italiji. Moravcu se je uspelo rešiti iz avtomobila in poiskati pomoč pri prvi hiši. 

Slovenski policisti so o dogajanju obvestili tudi italijanske kolege, ki so tri osumljence prijeli v Bazovici. Vse tri osumljence, ki so jih slovenski policisti obravnavali že konec aprila, so italijanske oblasti vrnile v Slovenijo. 

Policija Slovenija Policija pojasnila, kako so štirje migranti v Beli krajini ugrabili 79-letnika

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 6
  • ode 08:02 11.maj 2019.

    Dosegli so, kar so hoteli: dobili so dovoljenje za stalno bivanje. Po prihodu iz zapora, če bodo sploh obsojeni, pa vsakega čaka socjalna podpora, "dokler si ne najde službe". Na dan, ko arestant zapusti zapor, je socjalna podpora že nakazana ...prikaži več na njegov račun. Takle mamo!

  • Avatar vec
    vec 22:24 10.maj 2019.

    Čak mal ugrabili so človeka, vi pa razmišljate ako ni bila zadeva zrežirana ? NI problema, pojdite na to mejo in čakajte ako vas morda kdo ugrabi kot tega penzjonista, če ja, potem ste dokazali da ima desnica prav, če ...prikaži veče ne ima prav levica, Čist simpl preverljivo, MISLIM; dejte cifro kdo je na poti prot Južni meji ?? AJA NOBEN

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 21:25 10.maj 2019.

    Men tole vse skupej smrdi,ta četrti bi bil lahko režiser vsega tega sranja in je bil voden s strani "osvoboditeljev",ki jim za volitve ne kaže najboljš??