Slovenija
7013 ogledov

To so ugotovitve inšpektorjev glede mask

Ljudje z maskami Epa
Inšpektorji v okviru nadzora ta konec tedna obiskali več prireditev. To so ugotovitve glede uporabe zaščitnih mask.

Zdravstveni inšpektorji od petka, ko je začel veljati odlok o obvezni uporabi zaščitnih mask in razkuževanju rok v zaprtih javnih prostorih, do vključno nedelje v nadzoru niso ugotovili neskladnosti, zato niso izrekli nobene globe. Obiskali so 142 gostinskih obratov in 48 prireditev, med njimi tudi kolesarski maraton Franja.

Skupno so inšpektorji v petek, soboto in nedeljo obiskali 208 različnih objektov, med njimi 16 trgovin in dve javni stranišči. Ustavili so se na več dogodkih, tudi na nogometnih tekmah, kulturnih prireditvah, porokah in prostorih za piknik.

Maske so uporabljali vsi

Poleg upoštevanja priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) so preverjali predvsem obvezno nošenje zaščitne maske. Kot so ugotovili, so maske nosili tako zaposleni kot stranke. "Tudi pri uporabi razkužil ni bilo ugotovljenih neskladnosti, zato inšpektorji niso izrekli nobene globe," so zapisali.

Prav tako inšpektorji niso poročali o težavah pri nadzoru. Če bi se to zgodilo, lahko za pomoč vedno zaprosijo policijo.

Na zdravstvenem inšpektoratu je sicer zaposlenih 84 pooblaščenih oseb za izvajanje inšpekcijskega nadzora. Na terenu jih je vsak dan med 40 do 60, razporejajo pa se glede na prioritete.

Bolan otrok Začetek šole Slovenija Velik naval na pediatrične ambulante: Ne morejo testirati vseh otrok

Globe do štiri tisočake

Vlada se je za ponovno obvezno uporabo zaščite za obraz ter razkuževanje rok v zaprtih javnih prostorih na seji minuli teden odločila zaradi naraščanja števila okužb z novim koronavirusom.

Višino globe za kršenje odloka določa zakon o nalezljivih boleznih in znaša od 400 do 4000 evrov.

prvi dan šole Koronavirus Slovenija Zaradi okužb s covid-19 v karanteni novi razredi

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 7
  • fiston 16:16 07.september 2020.

    Ja samo inšpekcije spet ni bilo kjer je bil prezident Borči z druščino in spet veselo kršil predpise. Pa se mi zdi, je bil ob Kolpi tudi zraven. Pa da ne omenjam, kako je one v domovih za ostarele spravljal, ...prikaži več da so se drenjali na balkonih. Ta bi moral biti že kazensko ovaden, ne samo oglobljen.

  • SonnyBlack 16:13 07.september 2020.

    ja pa ja...mi smo meli hudi piknik...nas je blo ful prevec...brez bilokake "antikoronaooreme"...ce bi oriso kaki "strokovnjak",bi se njega soekli in pozrli😆😆😆

  • Tomaz_321 15:52 07.september 2020.

    Če te ustavi varnostnik brez maske, in ti napiše globo mu lahko brez skrbi omeniš človekove pravice in odvetnika... ma bo šel samo stran!

Sorodne novice