Slovenija
32001 ogledov

Točeno pivo za pet evrov? Ne v Parizu, v Ljubljani

košarka Slovenija - Hrvaška Saša Despot
Številni obiskovalci sredine košarkarske tekme med Slovenijo in Srbijo v Stožicah so bili šokirani, ko so se podali po osvežilno pijačo v in pred areno. Še posebej nezadovoljni so bili, potem ko so morali po čakanju v dolgi vrsti za pivo odšteti kar 5 evrov. "Cene so primerljive s cenami pijač na istovrstnih dogodkih v sosednjih državah," trdijo na Javnem zavodu za Šport Ljubljana.

Številni uporabniki družbenih omrežij so bentili nad ceno piva na prijateljski tekmi med Slovenijo in Srbijo, nekateri ogorčeni obiskovalci tekme pa so vse skupaj dokumentirali, fotografirali cenik in se čudili. Eden od uporabnikov je tako na Twitterju zapisal: "Ponudba iz leta 1970, cene iz 2025." Tokrat so ob razprodani dvorani Stožice – tekmo, ki jo je Slovenija dobila po podaljšku si je ogledal tudi srbski superzvezdnik in eden najboljših teniških igralcev vseh časov Novak Đoković – zasolili cene osvežilnih pijač.

košarka Slovenija - Hrvaška Zmaga Slovenije! Šport Šov Dončića in Jokića, Gogi igral le pet minut in pol

Kot je razvidno iz fotografij, so morali obiskovalci za pol litra točenega piva odšteti 5, za pol litra radlerja pa 4 evre. Jasno je, da so cene nadstandardne, jasno je tudi, da se takšni zneski plačujejo na bolj prestižnih lokacijah ljubljanskih ulic.

Za primerjavo prilagamo del študije, ki je bila objavljena v začetku avgusta pred svetovnim dnevom piva. "Pivo se je lani na letni ravni podražilo za 3,2 odstotka, in sicer je povprečna drobnoprodajna cena litra lagerja v trgovini leta 2021 znašala 1,83 evra, cena pol litra svetlega piva v lokalu pa 2,89 evra," so zapisali na Statističnem uradu Republike Slovenije. Cena 5 evrov torej od povprečne cene svetlega piva v lokalu v letu 2021 odstopa kar za 2,11 evra. Kot razlog za podražitve na Javnem zavodu za Šport Ljubljana odgovarjajo: "Glede na drastičen dvig stroškov energentov, delovne sile, dobavnih cen živil in pijač smo bili žal primorani regulirati tudi naše prodajne cene."

košarka Slovenija - Hrvaška Odzivi iz Srbije Šport Ne boste verjeli, koga Srbi krivijo za poraz proti Sloveniji

Vsem, ki so bili na sredini tekmi v Stožicah, pa tudi nekaterih drugih poprej, pa je jasno, da ponudba gostinskih storitev v dvorani – ta je bila tokrat v pristojnosti Javnega zavoda za Šport Ljubljana – ni na ravni, ki bi si jo takšen dogodek zaslužil.

Komentarjev 22
  • andrej084 21:48 21.avgust 2022.

    Pred gradnjo Stozic bi si lahko ogledali kaksno resno dvorano. Nasa je katastrofalno sprojektirana. Dostop do garaz preko samo enega ozkega vhoda, izhodi za avtomobile v primeru vecjega obiska ne zmorejo normalno sproščanje podzemne garaže,, plini,... obupen zvok v dvorani, ...prikaži več da ne govorim o nedokoncanem delu, neplacilu podizvajalcev, samomorih izvajalcev,... pivo za 5eur je še najmanjši problem. Po županu najlepše mesto na svetu... seveda za njega...

  • pravičnik77 20:14 21.avgust 2022.

    kaj se jim pa date? to je dejansko rop, matr raj sem 3 ure žejen kot pa toliko za pijačo dat. ampak zmeraj se osli najdejo...

  • Avatar pantani
    pantani 18:44 21.avgust 2022.

    Takih cen še v gorskih kočah nimajo,banda!!!