Slovenija
1736 ogledov

Toliko ljudi je že unovčilo turistični bon

Terme Portorož Terme Portorož
Prebivalci s stalnim bivališčem v Sloveniji, ki so prejeli turistične bone za protikoronsko pomoč tej industriji, so od petka do nedelje zvečer unovčili 1982 bonov, so za STA povedali na Fursu, kjer skrbijo za informacijski sistem. Imeli so nekaj manjših tehničnih težav, ki pa so jih sproti odpravljali.

Tehnične težave so sproti odpravljali

"Čez vikend je v določenih trenutkih prihajajo do manjših tehničnih težav, kot so težave z iskalnikom, težave z unovčevanjem že rezerviranih bonov, ki pa so jih naši informatiki sproti odpravljali. Ves čas so bili uslužbenci Finančne uprave RS (Furs) tudi v stiku s ponudniki," so povedali na Fursu.

Od petka, ko je bilo mogoče bone prvič koristiti, do nedelje do 23. ure je bilo ob unovčitvah po podatkih Fursa opravljenih še 1936 dodatnih rezervacij bonov. To pomeni, da je receptor ob prihodu gosta v nastanitev v receptorski portal za unovčevanje bonov vnesel podatke, kdo ga bo koristil in v kakšni višini, s čimer so se rezervirala sredstva.

Tako ponudnik nastanitvenih zmogljivosti zagotovi, da ima njegov gost na bonu dovolj sredstev za plačilo v želeni višini, prepreči pa se tudi morebitne goljufije, ko bi denimo isti bon hkrati poskusil s potrdilom prvotnega upravičenca o prenosu unovčiti nekdo drug. Bon se sicer unovči, ko se gost odjavi iz nastanitve oz. ko mu ponudnik namestitve izstavi račun.

Portoroški hoteli Slovenija Tako izgleda turistični bon, prvi je že bil unovčen

Možnost unovčitve do konca leta

Turistični boni, za katere bo država skupaj namenila 345 milijonov evrov, so eden od nosilnih ukrepov iz tretjega protikoronskega paketa, ki ga je DZ sprejel konec maja. Prejeli so jih vsi prebivalci s stalnim bivališčem v Sloveniji na dan 13. marec 2020, in sicer rojeni do vključno leta 2002 v višini 200 evrov, mlajši pa v višini 50 evrov.

Bone, ki so deljivi in jih je mogoče unovčiti v večkratnem znesku, je mogoče za plačilo nočitve ali nočitve z zajtrkom v nastanitvenih obratih v Sloveniji koristiti do konca leta. Vpogled v stanje bona je mogoč preko mobilne aplikacije eDavki.

Trnovo ob Soči Slovenija Bodite pozorni pri izpolnjevanju obrazcev za turistične bone

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 9
 • severin 06:18 23.junij 2020.

  ja kako so lahko hit če pa so me komunistična trobila vneto prepričevala da je najbolje it na hrvaško pa da so boni brez veze.

 • e7a577d9a0a94365773a47e8a9a19dab1b01c855 14:55 22.junij 2020.

  ta janša pa res nič ne posluša, zakaj ni dal 400eur, kot je predlagala LMŠ. pa še amandma levice, da bi ga lahko uporabili za cepljenje ali servis avta...

 • Avatar praufo
  praufo 11:59 22.junij 2020.

  po novem bo mo imeli dve sorti novic ... prva bo : "danes je na navo okuženih še 5 oseb, vsi še živijo" ... in druga: "včeraj so vnovči še 12 turističnih bonov" ... a ni to lepo, da imajo ...prikaži več novinarji vsebino, o čem bi sicer pisali