Slovenija
15013 ogledov

Zato Tonin in Počivalšek v Slovenijo vabita evropsko komisarko

Janez Janša Matej Tonin Zdravko Počivalšek Anže Petkovšek Novinarska konferenca predsednika vlade Janeza Janše in podpredsednikov Zdravka Počivalška in Mateja Tonina, Brdo pri Kranju.
Predsednik NSi in obrambni minister Matej Tonin je danes na Twitterju predsedniku vlade Janezu Janši predlagal, naj vlada v Slovenijo povabi misijo Evropske unije, ki bi preiskala stanje medijske svobode v Sloveniji. Toninov predlog je na Twitterju podprl prvak SMC in minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek, Janša pa je oba tvita poobjavil.

Tonin je danes tvitnil, da bi podpredsednica Evropske komisije za vrednote in preglednost Vera Jourova o stanju medijske svobode v Sloveniji največ izvedela, če bi k nam napotila "fact-finding mision", torej misijo za ugotavljanje dejstev.

"Štejejo samo dejstva, ostalo je politikanstvo," je še zapisal Tonin.

Toninovemu pozivu se je na Twitterju pridružil minister Počivalšek. "Če imajo v Bruslju samo (dez)informacije z ene strani, ne morejo imeti celovite slike stanja, zato bi bil obisk komisarke Jourove dobrodošel," je ocenil.

Položaj medijev v Sloveniji je bil nazadnje predstavljen v spletnem mediju Politico. Avtorico članka Lili Bayer je premier Janša na Twitterju obtožil, da laže. Na njegove obtožbe se je odzvala Evropska komisija. V odzivu so v Bruslju izpostavili, da so sovraštvo, grožnje in osebni napadi na novinarje nesprejemljivi.

Premier Janša je isti dan na Twitterju zapisal, da "z velikim veseljem sprejmemo v Sloveniji kakršnokoli delegacijo katerekoli institucije, ki bi skušala dokazati, da so večinski mediji pod nadzorom slovenske vlade. Verjetno bi zadoščal že nekaj urni obisk s korektnim prevajalcem, recimo med 18.00 in 22.30 zvečer, pa bi bilo vse jasno".

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • Carbon 07:34 23.februar 2021.

    A slucajn kaj ne vemo, glede SMC in NSI so šli v opozicijo??? Oni se pogovarjajo preko twiterja oz. ne hodijo več na siht, da se pol twitajo??? !!! A v tej vladi se širi tud virus norosti!

  • ana19 07:29 23.februar 2021.

    Vse, da se reši obnašega velikega vodje in maršala twiterja.🤮

  • Avatar Leon
    Leon 07:15 23.februar 2021.

    Nizozemska evropska poslanka Sophie In 't Veld je premierja Janeza Janšo povabila na pogovor o medijih v Sloveniji. "Pomembna so dejstva, pogovor, da vemo, kaj se dogaja," je dejala evroposlanka, ki vodi preiskovalno skupino za spremljanje demokracije v Evropskem parlamentu. ...prikaži več Vabilo na skupno razpravo so poleg Janše prejeli še kulturni minister Simoniti, direktor Ukoma Urbanija, generalni direktor RTV Kadunc ter varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev Ilinka Todorovski.

Sorodne novice