Slovenija
36 ogledov

Tovorni promet le še zunaj mesta?

Na občini bi radi ukinili železniški tir za tovorni promet v središču Trebnjega. Žurnal24 main
Železniški tir. Za tovorni promet bi ga v Trebnjem ukinili in potegnili v prihodnjo industrijsko cono.

Na trebanjski občini preučujejo možnosti za premik tovornega dela železniške postaje iz središča Trebnjega in za postavitev nove tovorne postaje nasproti podjetja Trimo, je povedal tamkajšnji župan Alojzij Kastelic. “Ta postaja bi pomenila sprostitev samega središča mesta, ki je danes ob železniški postaji in proti Kmetijski zadrugi Trebnje sorazmerno umazano,” je pojasnil.

Hkrati preučujejo možnosti za povezavo železniškega tira za tovorni promet s trebanjsko industrijsko cono, za katero je osnutek občinskega podrobnega prostorskega načrta ta mesec v javni razgrnitvi. Za oba predloga imajo po navedbah Kastelica letos predvidena sredstva za izvedbo študije.

Železniški tir v prihodnji industrijski coni bi bil dobrodošel, so povedali v Trimu, kjer zdaj en tir za tovorni promet že imajo. “Tir bi bil vsekakor koristna naložba, predvsem ker imamo izdelke, ki so dokaj voluminozni, in tudi z vidika okoljskega delovanja ter prispevka k trajnostnemu razvoju,” je pojasnil Danijel Zupančič, namestnik glavne direktorice za tehnično področje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.